30 milions en 45 projectes: les inversions de l'Ajuntament de Rubí pels pròxims anys

El govern municipal xifra en sis milions els 29 projectes duts a terme aquest mandat

L'Ajuntament de Rubí, a la plaça de Pere Aguilera.
L'Ajuntament de Rubí, a la plaça de Pere Aguilera. | RubiTV.cat
Redacció
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:01h
Des de l'inici del mandat, a mitjans del 2019, l'Ajuntament de Rubí ha executat 29 projectes d'inversió, valorats en sis milions d'euros. D'altra banda, pels pròxims anys, el govern municipal té previst invertir 30milions en un total de 45 projectes. La seva execució total es produirà fora del mandat actual, ja que el seu valor supera els límits pressupostaris.

Són dades que van compartir l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el portaveu d'En Comú PodemAndrés Medrano, en una compareixença, aquest dimarts, en què es va fer una radiografia de l'estat de les inversions de la ciutat, tant dels que ja s'han dut a terme com dels que formen part de la planificació dels pròxims anys.

Alguns dels projectes que ja es troben en marxa son la rehabilitació integral del Casino, la construcció del nou estadi de futbol de Vint-i-cinc de Setembre, que es licitarà pròximament, o la millora del polígon industrial Rubí Sud. Altres accions que ja han començat son la millora de Can Barceló i Can Solà, la coberta de la tribuna del camp de futbol a Can Fatjó, el reforç del pont del carrer Sant Joan, un nou parc infantil de Sant Muç, el cobriment de les pistes de petanca de Cova Solera o l'ampliació de l'skatepark.


Pel que fa als projectes d'inversió previstos pels pròxims mesos i anys, Martínez i Medrano van destacar la millora urbanística del parc de Ca n'Oriol, el Pla d'arbrat, l'asfaltatge al nucli urbà, als polígons d'activitat econòmica i les urbanitzacions, l'arranjament de la plaça Pearson, la millora urbanística a l'avinguda de l'Estatut, la millora del parc de Ca n'Alzamora i el Balcó de la Riera. L'Ajuntament també te previst invertir en la construcció de l'Escola del Bosc i en l'execució de les obres del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol.


A banda, també van parlar del futur Centre d'imatge, la reforma dels antics cinemes i de la sala d'exposició de l'Antiga Estació, l'ampliació dels horts de Cova Solera, l'acabament de les obres de reparació i consolidació de la xemeneia de l'Escardívol, i del futur FabLab.

En altres àmbits també van fer referència al Pla d'eficiència energètica municipal i a la primera fase del desplaçament de la línia elèctrica de Can Fatjó, així com els quatre milions d'euros que s'invertiran en la construcció d'habitatge públic a la ciutat.

Segons l'alcaldessa, l'ordre dels projectes primer "es va alterar" per la Covid-19 i actualment s'ha "recuperat i reajustat" per continuar amb el ritme inicial del mandat. A més, va recordar la "palanca" que suposen els fons europeus Next Generation pel "futur de la ciutat". Per a Medrano, aquestes inversions son possibles perquè a la ciutat "hi ha estabilitat" i considera que son una "mirada endavant pel present i el futur de Rubí de manera coherent i per garantir drets".