Vistiplau dels veïns als futurs pisos de protecció oficial de Sant Jordi Parc

Es construiran 15 pisos per a joves en un solar de l'avinguda de Castellbisbal

Solar on s'ubicaran els habitatges, a l'avinguda Castellbisbal de Rubí.
Solar on s'ubicaran els habitatges, a l'avinguda Castellbisbal de Rubí. | Ajuntament de Rubí
LaTorre
12 de novembre del 2021

El govern municipal i el veïnat de Sant Jordi Parc han consensuat la ubicació d'habitatges de protecció oficial al barri en una reunió celebrada aquesta setmana. De les dues possibles ubicacions, de les que RubíTV es va fer ressò un mes enrere, s'ha escollit el solar situat a l'altura del número 78 de l'avinguda deCastellbisbal.

La proposta estipula 1.600 metres quadrats destinats a pisos públics, en un edifici de quatre plantes. A més, s'obre la porta a la construcció d'equipaments, amb una superfície màxima de 821 metres quadrats, per a ús cultural, sanitari, assistencial, esportiu o fins i tot, una residència per a la tercera edat.


La voluntat pel que fa als habitatges de propietat municipal és destinar-los a joves de fins a 35 anys i que alguns d'ells, a planta baixa, es reservin per a persones amb mobilitat reduïda.  Es construiria quinzena de pisos amb set anys de contracte de lloguer. Durant la reunió, també es va confirmar l’ampliació de l’aparcament a la zona, una demanda del veïnat del barri.

Al mes d'octubre es va celebrar una primera trobada entre Ajuntament i veïns, on es va explicar el projecte i es van presentar els dos solars per executar el projecte: un és l'escollit, i l'altre era un altre situat entre l’avinguda de Castellbisbal i el passatge de Topazi. Aquest últim, en ser desestimat, passarà al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per a definir-ne el futur ús.