Ordenances fiscals

Castellbisbal congela els impostos i taxes municipals pel 2022

El govern municipal diu que pot assumir la diferència entre ingressos i despeses pel bé de "famílies i empreses"

per Redacció, Rubí, Catalunya | 16 de novembre de 2021 a les 13:44 |
Ajuntament de Castellbisbal. | GSV
L'Ajuntament de Castellbisbal ha acordat, en ple ordinari, congelar les ordenances fiscals del 2022. Així, pel pròxim any no es preveu cap increment en cap impost o taxa municipal. La decisió va comptar amb els vots a favor d'Alternativa per Castellbisbal, Esquerra Republicana, Ciutadans, CUP i Junts. El PSC es va abstenir.

La proposta de congelació es va fer al mes de juliol, quan l'equip de govern va compartir-la amb la resta de formacions polítiques. Segons l'alcalde, Joan Playà, la decisió s'ha pres amb la convicció que les famílies i les empreses "encara pateixen els efectes econòmics de la pandèmia i cal mantenir la congelació".


Durant la sessió plenària, Playà va reconèixer que la congelació fa que els ingressos municipals "es mantenen igual encara que les despeses incrementin". En els últims sis anys, en què s'ha optat sempre per la congelació d'impostos, la despesa del consistori ha augmentat en més de 3,1 milions d'euros.

En aquest context, el batlle considera que aquesta diferència entre ingressos i despeses "es pot assumir" mentre es disposi del superàvit acumulat dels darrers anys a través d'una gestió "molt més eficient" dels pressupostos que permeti "mantenir, millorar i crear nous serveis municipals".


Les ordenances fiscals aprovades inclouen la supressió de la taxa d'inspecció sanitària dels establiments comercials abans d'obrir. En aquest sentit, el govern considera que la situació econòmica "encara és difícil pel teixit empresarial i aquesta taxa representa un cost afegit pels emprenedors". També s'ha ampliat el termini de bonificació de l'IBI pels habitatges que instal·lin plaques fotovoltaiques, dels tres a cinc anys, a petició d'ERC.
 

 

Participació