Nous arbres i camins reparats: millores al parc de Ca n'Oriol

Les actuacions tenen un cost d'uns 44.000 euros

Redacció
23 de novembre del 2021
Actualitzat el 24 de novembre a les 10:25h

L'Ajuntament de Rubí ha inciciat recentmet l'execució de millores en el manteniment del parc de Ca n'Oriol, centrades sobretot a augmentar el nombre d'arbres i arbusts i l'adequació de camins. Les actuacions tenen un cost d'uns 44.000 euros.

Les millores estan tenint lloc als talussos de l'avinguda de l'Estatut, on hi havia clapes buides on havia desaparegut la vegetació original per envelliment o el pas de vianants. En aquesta zona s'aprofitarà la regeneració espontània amb la plantació d'arbustives i mates autòctones.

Un altre punt on es faran plantacions per regenerar la vegetació és el bosc de Ca n'Oriol, concretamenta la cimera del parc, on hi ha una zona de pins envellits i sense sotabosc. Es tracta d'una prioritat tenint en compte l''èxit d'afluència que presenta aquest espai, on hi ha taules de pícnic. Els pins seran substituïts per alzines i roures.

Pel que fa a la reparació de camins, hi havia dues zones on el sauló presentava erosió a causa de les pluges. Aquí es formarà una base granular de terra-ciment per compactar el sòl, i es complementarà amb la creació de cunetes per recollir l'aigua.

Totes aquestes accions formen part del Pla director del verd urbà de Rubí, el qual ofereix propostes per gestionar de forma eficaç i sostenible el patrimoni verd de la ciutat, així com el replantejament i racionalització del seu manteniment amb l’objectiu d’optimitzar els costos de gestió.