cultura

S'ajorna la presentació de la biografia de l'«alcalde republicà» de Rubí, Pere Aguilera

L'obra s'havia de presentar aquest dimarts

per Redacció, Rubí, Catalunya | 24 de novembre de 2021 a les 11:32 |
"Pere Aguilera, alcalde republicà de Rubí" és obra de Ramon Batalla. | Cedida
"Pere Aguilera, alcalde republicà de Rubí" és un llibre escrit per l'historiador Ramon Batalla editat per la Fundació Josep Irla. L'obra havia de ser presentada al públic aquest dimarts, 23 de novembre, però l'acte va quedar ajornat a causa de les condicions meteorològiques adverses. Davant d'aquest imprevist, des de l'organització apunten que la presentació "es farà d'aqui a unes setmanes" i pròximament s'anunciarà la nova data.

Es tracta d'una biografia d'un dels personatges més destacats durant la Segona República a Rubí. Pere Aguilera, d'Esquerra Republicana (ERC), va ser alcalde intermitent de la ciutat entre 1934 i 1938, i després de la victòria franquista, va exiliar-se a França. Va ser empresonat en tornar pocs mesos després, i va ser desterrat fins que el 1979 va ser elegit regidor de nou per ERC a l'Ajuntament, càrrec que va ocupar fins al 1983. Nomenat fill predilecte de Rubí el 1987, va morir el 1991 amb 90 anys. Avui, la plaça de l'Ajuntament duu el seu nom.


A l'acte de presentació, que es desconeix quan serà, a més de l'autor del llibre, està previst que hi participin el regidor de Promoció Cultural i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Rubí, Moisés Rodríguez, Xavier Corbera, portaveu d'ERC a Rubí, Josep Manuel Tresserras, president de la Fundació Josep Irla, i Elena Montesinos, regidora de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Rubí. Tots els assistents rebran un exemplar del llibre.

 

Participació