Rubí reparteix 1.700 recipients clakis per incentivar al reciclatge d'oli de cuina

Els recipients plens es poden dur als punts d'intercanvi, on rebrar un recicipient buit i net

Un dels recipients repartits aquesta setmana a Rubí.
Un dels recipients repartits aquesta setmana a Rubí. | Aj. Rubí
Redacció
29 de novembre del 2021

L'Ajuntament de Rubí ha repartit aquests dies prop de 800 recipients clakis entre alumnes d'infantil de les escoles públiques de la ciutat. També se n'han lliurat 900 entre les associacions veïnals de la Zona Nord, Can Solà, Castellnou Sector B, Castellnou Sector D, Can Fatjó i l’establiment La Bona Fruita. 

Els clakis son ampolles que serveixen per recollir de forma separada l'oli de cuina usat, i d'aquí, dipositar-lo als punts d'intercanvi: escoles, deixalleries, entitats, associacions veïnals o dependències municipals. Allà es proporcionarà un claki buit i net per tornar a fer el procés.

Aquesta és una de les accions incloses a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que Rubí ha celebrat amb diverses iniciatives i activitats entre el 20 i el 28 de novembre. Tal com explica el regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, aquests recicipients permeten "evitar que l'oli contamini i crear combustible"

A Rubí, la recollida es fa a través del projecte Rubiclak, una iniciativa que genera treball per a persones amb diversitat intel·lectual residents a Rubí. El programa, impulsar per l'AMPA del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol, està gestionat per l'entitat APDIR.