FGC

FGC reivindica el patrimoni històric de 10 estacions del Vallès

L'objectiu és millorar la preservació, potenciar la seva divulgació i apropar-lo a la ciutadania

per S.B., Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 17:59 |
L'estació de FGC de les Planes. | Flickr / Ángel González Galván

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha engegat una campanya per reivindicar el patrimoni arquitectònic de les seves estacions de tren. A través de nous plafons informatius amb imatges, es recull la història de l'estació, tant dels orígens com de l'evolució a través dels anys, posant èmfasi en el seu recorregut arquitectònic.

Aquesta iniciativa "ens ha de portar a recuperar i compartir la nostra història d'una manera més directa i atractiva perquè les persones que viatgen amb Ferrocarrils sàpiguen que, a més de viatjar en uns trens segurs, puntuals i moderns, viatgen en uns trens i unes estacions amb història", ha exposat el director general de la companyia Pere Calvet


Un ampli ventall d'edificacions de totes les línies del país on se'n troben de centenàries i que han guanyat premis d'arquitectura, amb altres de més innovadores que conjuguen el disseny amb la funcionalitat. Aquest últim és el cas de l'estació de Rubí, oberta el 1993 per l'obsolescència de l'estació vella.

I és que aquest any, la companyia catalana ha aprovat el full de ruta Estratègia del Patrimoni d'FGC amb l'objectiu de millorar la seva preservació, potenciar la seva divulgació i posar-lo en valor per apropar-lo a la ciutadania.


A la línia Barcelona-Vallès, aquests plafons s'han instal·lat a: l'estació de Plaça Catalunya, Provença, Gràcia, Sant Gervasi, Muntaner, Sarrià, Baixador de Vallvidrera, les Planes, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-sol, les Fonts, Terrassa-Rambla, Bellaterra, Universitat Autònoma, Can Feu-Gràcia i Sabadell Plaça Major. 
 

 

Participació