Rubí celebra el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat amb una programació especial

Hi haurà activitats durant tota la setmana

Redacció
30 de novembre del 2021
Les se celebraran sota el lema
Les se celebraran sota el lema | Arxiu

Un any més, Rubí commemora aquesta setmana el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que té lloc el 3 de desembre, amb una programació especial d'activitats adreçada a tota la població.

Enguany, aquest dia se celebra sota el lema "El teu coneixement és la nostra normalitat", una frase que, segons l'alcaldessaAna María Martínez, ha estat escollida perquè "resumeix perfectament com se senten i què necessiten les persones amb discapacitat".

Sobre la tornada de la presencialitat, l'alcaldessa apunta que la tornada de la presencialitat "és necessària perquè l'objectiu del dia és donar visibilitat a les persones amb discapacitat i a les seves reivindicacions, així com a augmentar-ne el coneixement per part de la resta a la ciutadania".

La programació arrenca aquest dimarts amb la conferència El meu fill/a té una discapacitat a la Biblioteca, a partir de les 17.30 h. S’adreça a famílies que han rebut recentment un diagnòstic de discapacitat del seu fill o filla, o bé que encara estan assumint aquesta situació.

Des de dimecres es podrà visitar a la Biblioteca l'exposició Conviure en un món de diferències, en què les il·lustracions de Joan Turu acosten a la ciutadania  la importància de promoure el respecte per la diversitat des de la infància. Serà a l'equipament fins al 10 de gener.

El mateix dimecres, 4 de desembre, a les 17.30 h, la Biblioteca acollirà una hora del conte per a infants dels 0 als 8 anys amb el títol Una casa a mida. Parla sobre la necessitat d'abraçar la diversitat i garantir l'accessibilitat a tothom. També dimecres, a les 18 h, es farà una jornada de treball amb entitats socials per seguir treballant amb la Guia d’accessibilitat als actes públics, que es troba en procés d'elaboració.

Aquest dijous, a les 17.30 h, el filòsof Joan Canimas oferirà a la Biblioteca la ponència Entre el paternalisme i el liberal abandonament de les persones amb discapacitat, adreçada a famílies de persones amb discapacitat intel·lectual.

El divendres, 3 de desembre, l'Ajuntament mostrarà la pancarta del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i es farà la lectura del manifest a les 11 h. El mateix dia, a les 18 h, la companya Femarec representarà l'obra Els tres porquets i el llop especulador a La Sala.

La programació s'acabarà aquest dissabte, 4 de desembre, a les 11 h, amb una jornada esportiva a Can Rosés, amb un partit de bàsquet inclusiu amb la participació organitzada pel Club Esportiu Horitzó i el Servei d'Esports, així com una classe de zumba a partir de les 12.30 h.

A banda, es pintaran quatre passos de vianants situats davant les escoles de Ca n’Alzamora, El Bosc, Joan Maragall i Pau Casals. Es tracta de pictogrames i colors que simbolitzen indicacions de seguretat viària (parar, mirar, cotxe aturat, creuar...) d’una manera entenedora per a persones amb dificultats. La intenció, segons fonts municipals, és fer el mateix a "tots els passos de vianants que es trobin a prop de centres educatius i edificis municipals".