1 de 10
coronavirus

Sanitat aprova la tercera dosi per a tots els majors de 40 anys

La Comissió de Salut Pública avala començar per la franja de 50 a 59 anys, però donant prioritat als majors de 60 que encara no l'han rebut

Una sanitària vacunant | Salut
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 de desembre de 2021 a les 16:14 |
La Comissió de Salut Pública ha aprovat administrar la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a les persones d'entre 50 i 59 anys, començant per les de major edat dins aquesta franja. L'organisme també ha avalat continuar amb la franja de 40 a 49, que tindrà el seu torn després.

La dosi de reforç s'injectarà a partir dels sis mesos de l'última dosi de vacuna d'ARNm, com és el cas de Pfizer o Moderna. A més, en la reunió d'aquest dijous, la Comissió de Salut Pública ha donat llum verda a administrar la tercera dosi a tots els que van ser immunitzats amb AstraZeneca. En aquest cas, la dosi de reforç s'injectarà a partir dels tres mesos de l'última dosi.


En paral·lel, l'organisme insisteix que cal prioritzar la vacunació de persones menors de 12 anys o que no hagin rebut cap dosi de la vacuna així com la inoculació de la tercera dosi als grups més vulnerables, com ara els majors de 60 anys. A més, la Comissió de Salut Pública recorda que les persones de qualsevol edat que van ser immunitzades amb la monodosi de Janssen han de rebre'n una de reforç.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació