1 de 10
coronavirus

Tots els contactes estrets de casos de Covid han de tornar a fer quarantena

Argimon no avança si s'instauraran noves restriccions però alerta que cal vacunar-se perquè òmicron serà majoritària en tres setmanes

per Jordi Velert Irles, Barcelona, Catalunya | 17 de desembre de 2021 a les 12:29 |
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que el departament prepara un canvi en el protocol perquè sigui obligatòria la quarantena de deu dies de tots els contactes estrets, no només els d'òmicron com fins ara, davant el pronòstic que d'aquí a tres setmanes la nova variant -més contagiosa- sigui majoritària a Catalunya. El protocol es publicarà aquest divendres i el canvi entra en vigor aquest dilluns, 20 de desembre.

El conseller ha declinat avançar si es prendran restriccions per combatre l'empitjorament de les dades de la pandèmia, en una jornada en què es reunirà la comissió delegada de la Covid per rebre el dictamen del comitè científic assessor, que reclama noves mesures per contenir l'increment de casos.


"Tant de bo no haguem de prendre mesures restrictives, però sí que podem prendre altres mesures: ventilació, mascareta, vacunació i confinament si soc un contacte estret", ha dit, i ha alertat que el 40% dels contactes estrets de contagiats de Covid no segueixen la quarantena.

Què són els contactes estrets? Són les persones que han compartit espai amb un positiu de Covid-19 a menys de 2 metres de distància, durant més de 15 minuts, sense protecció i des de les 48 hores prèvies a l'inici dels símptomes. Si la persona positiva no ha tingut símptomes, es tindran en compte les 48 hores prèvies a la realització de la prova diagnòstica.Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació