1 de 10
Mobilitat

FGC, finalista als Premis de la Unió Internacional del Transport Públic

La companyia catalana està nominada en la categoria d'inclusió i igualtat de gènere

FGC | Gala Espín
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 4 de gener de 2022 a les 13:48 |
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha quedat finalista als Premis de la Unió Internacional del Transport Públic (UITP) en la categoria d'inclusió i igualtat de gènere pel compromís de la companyia per assolir la paritat. Els guanyadors es donaran a conèixer el 6 de febrer durant el Congrés i Exposició del Transport Públic que se celebrarà a Dubai.

Des de la UITP s'ha valorat l'esforç i compromís de FGC per liderar la transició cap a la igualtat de gènere amb mesures ambicioses i innovadores per aconseguir un mínim del 40% l'any 2025.


Una estratègia de la companyia catalana per posicionar-se com una empresa activista en matèria de responsabilitat social i en la contribució a l'Agenda 2030 de Nacions Unides. 

L'objectiu és potenciar un activisme ètic, feminista, ambiental i creador d'oportunitats; impulsant alhora un canvi cultural basat en valors feministes com l'equitat de gènere, la corresponsabilitat, l'empoderament femení o el compromís contra les violències masclistes.  


Què són els Premis UITP?


Els Premis UITP, que arriben ja a la sisena edició, mostren els projectes més ambiciosos i innovadors dels darrers dos anys en ciutats i regions de tot el món que posicionen el transport públic com la columna vertebral de la mobilitat urbana i local. 

En total, hi ha vuit categories, des de diversitat i inclusió fins a integració multimodal o estratègia de transport públic i urbà. Juntament amb FGC, també són finalistes en la categoria d’inclusió: TMB, Metro d’Istanbul i RATP Group (França). Un grup d’experts qualificarà els projectes finalistes en funció de la seva perspectiva d’innovació, contribució i transferibilitat.

 

Participació