1 de 10
coronavirus

El TSJC avala la pròrroga de les restriccions dues setmanes més

Es prorroga el toc de queda, la limitació de reunions a 10 persones, el tancament de l'oci nocturn i la reducció d'aforaments per a restauració i gimnasos

Control policial pel toc de queda. | ACN
per Jordi Velert Irles, Barcelona, Catalunya | 5 de gener de 2022 a les 13:20 |
El TSJC ha validat que les restriccions actuals es prorroguin 14 dies més a partir de la nit de dijous a divendres, tal com va sol·licitar el Govern. D'aquesta manera, s'allarga el toc de queda i la limitació de trobades de 10 persones. També continuaran les restriccions en els aforaments de cultura, comerç, esport i restauració.

Entre la resta de mesures que es mantenen, destaca la prohibició de trobades de més de 10 persones i la capacitat màxima a l’interior de bars i restaurants del 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l’aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.


La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va argumentar aquest dimarts que "imposar mesures restrictives no és agradable, però és necessari", i va justificar les mesures amb l'"objectiu d'evitar danys majors". L'executiu, va recalcar la portaveu, ha fet més d'1,2 milions de proves PCR i tests d'antígens en els darrers dies.

Aquest cop la Fiscalia no s'ha oposat al toc de queda ni a la limitació de trobades socials de màxim 10 persones i veu justificat mantenir les mesures, tot i que sí que s'hi va mostrar en contra abans del Nadal.


En concret, el TSJC ha autoritzat el toc de queda d'una de la matinada a sis del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb un índex d'incidència acumulada a 7 dies superior a 250 casos per cada 100.000 habitants. La llista actualitzada pel Govern inclou un total de 132 poblacions, nou dels quals són municipis illa (envoltats de localitats amb confinament nocturn, i que per això també en tindran, per evitar desplaçaments de persones en horari de toc de queda).

També s'ha avalat la limitació de reunions familiars i socials a un màxim de 10 persones, i restringir al 70% l'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, així com mantenir l'ús de passaport covid en establiments com gimnasos i restaurants.

En l'argumentari exposat en la interlocutòria, els magistrats del TSJC reconeixen la importància de la pandèmia i les seves onades i esperen que les mesures que s'autoritzen contribueixin a mitigar "el risc" derivat d'activitats amb "important interacció social".

També exposen que fins ara la pandèmia ha continuat provocant "nombrosos" morts i hospitalitzats i ha "obligat" a prendre mesures preventives. "La sala no pot romandre aliena a l'enorme magnitud dels efectes", indiquen. A més, afegeixen que la situació presenta en aquestes dates unes característiques "bastant desfavorables" en què cal garantir els "limitats recursos" del sistema d'assistència sanitària.

Per tot plegat, conclouen que cal preservar drets fonamentals com "la vida, la integritat física i el dret a la protecció de la salut", representatius d'un interès públic comú i principal criteri a tenir en compte en plena pandèmia.

Tindran toc de queda vuit municipis més


La nova llista inclou 124 municipis, s’han incorporat vuit més: Alcarràs, Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt, Torroella de Montgrí, Vilanova i la Geltrú. Es mantenen els nou municipis illa que hi ha en la resolució vigent.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

També hauries de llegir
Fa 89 setmanes

Consulta aquí els 132 municipis amb toc de queda

Participació