Aquest article es va publicar originalment el 17 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant el curs 2020-21,
Rubí ha aconseguit prevenir el
malbaratament de 381 kg d'aliments gràcies al projecte local
Recooperem: Cuina per compartir, que ha permès congelar un total de
952 envasos compostables individuals de 400 grams.
Per tant, i tenint en compte que
cada envàs equival a una ració d'un àpat diari, s'han pogut repartir prop d'un miler de
menjars saludables entre aquelles persones en situacions de
vulnerabilitat social. Sobretot, des de la
pandèmia sanitària que ha fet augmentar la cobertura de
necessitats bàsiques.
L'informe sobre l'impacte de la crisi de la Covid-19 sobre la població del
Vallès Occidental (2021) apunta que durant aquest any
s'ha incrementat la cobertura dels bancs d'aliments i la seva tasca. Pel que fa al projecte
Recooperem, durant el curs escolar s'han beneficiat
més de 44 famílies de Rubí, és a dir un total de
111 persones.
La iniciativa -que va començar l'any 2017- ha comptat amb la participació de
sis escoles: Torre de la Llebre, Montessori, Vint-i-cinc de Setembre, Mossèn Cinto Verdaguer, Montserrat i Rivo Rubeo.
Dues empreses de menjador: Campos Estela i Va De Lleure. I per últim,
una entitat de distribució d'aliments, Frater Nadal.
Per aquest motiu, la regidora de Serveis Socials,
Yolanda Ferrer Polo, ha volgut agrair l'ajuda de totes les persones,
entitats i
organitzacions adherides. A més, ha ressaltat "el primordial paper del personal de cuina i de les empreses de restauració".