1 de 10
Societat

Rubí frena el malbaratament d'aliments i reparteix àpats als més necessitats

El projecte 'Recooperem' ha ajudat a 44 famílies de Rubí, és a dir un total de 111 persones

Rubí ha aconseguit prevenir el malbaratament de 381 kg d'aliments | Ajuntament de Rubí
per Carlos Paños, Rubí, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 16:30 |
Aquest article es va publicar originalment el 17 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant el curs 2020-21, Rubí ha aconseguit prevenir el malbaratament de 381 kg d'aliments gràcies al projecte local Recooperem: Cuina per compartir, que ha permès congelar un total de 952 envasos compostables individuals de 400 grams

Per tant, i tenint en compte que cada envàs equival a una ració d'un àpat diari, s'han pogut repartir prop d'un miler de menjars saludables entre aquelles persones en situacions de vulnerabilitat social. Sobretot, des de la pandèmia sanitària que ha fet augmentar la cobertura de necessitats bàsiques.


L'informe sobre l'impacte de la crisi de la Covid-19 sobre la població del Vallès Occidental (2021) apunta que durant aquest any s'ha incrementat la cobertura dels bancs d'aliments i la seva tasca. Pel que fa al projecte Recooperem, durant el curs escolar s'han beneficiat més de 44 famílies de Rubí, és a dir un total de 111 persones.

La iniciativa -que va començar l'any 2017- ha comptat amb la participació de sis escoles: Torre de la Llebre, Montessori, Vint-i-cinc de Setembre, Mossèn Cinto Verdaguer, Montserrat i Rivo Rubeo. Dues empreses de menjador: Campos Estela i Va De Lleure. I per últim, una entitat de distribució d'aliments, Frater Nadal.


Per aquest motiu, la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo, ha volgut agrair l'ajuda de totes les persones, entitats i organitzacions adherides. A més, ha ressaltat "el primordial paper del personal de cuina i de les empreses de restauració".

 

Participació