En marxa el procés de renovació de concessions del Mercavallès

El projecte de millora i modernització del mercat s'executarà un cop renovades les concessions

Vista general del Mercavallès
Vista general del Mercavallès | CCVOC
Redacció
01 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:00h
El mercat comarcal majorista Mercavallès, gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, ha iniciat el procés de renovació de les concessions als paradistes, que acaben el maig de 2022 després de 50 anys. 

Així, per tal de garantir la continuïtat del mercat i el seu model de negoci, el Consell treballa des de fa mesos en aquestes renovacions, de manera paral·lela al projecte de millora i modernització del mercat i la recerca de fons de finançament. L'expedient de nou concurs per a les noves concessions ja està molt avançat, i compta amb estudis externs d'experts.

El pas previ és l'extinció de les concessions actuals i disposar en quines condicions es lliuraran les parades en aplicació de la normativa vigent. Després, s'obrirà un període d'audiència i informació individualitzada per a cadascuna de les concessions que ho vulguin. 

Per tal que l'activitat comercial no es vegi aturada o afectada, en cas que no hagués conclòs el procés a temps, s'establirà un règim transitori a les antigues concessions que permeti i reguli la continuïtat de l'activitat majorista fins que s'executin les noves.

El Consell Comarcal, doncs, continua apostant pel model del Mercavallès i l'interès per un servei que promou "l'alimentació saludable i responsable, i que suposa una activitat econòmica sostenible, creadora d'ocupació i d'empresariat". 

El projecte de millora i modernització del mercat, un cop renovades les concessions
Durant l'any 2022 es redactarà el projecte bàsic i executiu d'obres de millora i modernització del mercat, que permetran l'adequació normativa de les instal·lacions i la seva modernització per situar-les en el context d'estalvi energèticús d'energies renovables i digitalització de serveis.

Es preveu que les obres s'iniciïn un cop s'hagin consolidar les noves adjudicacions, i realitzar-les per fases constructives per no afectar l'activitat comercial. El Consell ja ha iniciat la recerca de fons europeus per al finançament de les obres.