Els pensionistes de Rubí es manifesten per demanar la fi del «maltractament bancari»

Demanen, entre d'altres, la creació d'una banca pública

La manifestació ha arrencat des de l'Ajuntament
La manifestació ha arrencat des de l'Ajuntament | Marta Casas
26 de febrer del 2022
Actualitzat a la 13:46h
La manifestació convocada pel Moviment per unes pensions públiques dignes de Rubí ha aplegat aquest matí una cinquantena de persones, que han recorregut els carrers de la ciutat per protestar contra el maltractament bancari. La manifestació també ha tingut el suport de la plataforma Rubí per la Sanitat

Les consignes anaven en el sentit de demanar que es deixin de cobrar comissions per fer operacions a finestreta, cosa que perjudica la gent gran a causa de la bretxa digital, i també altra mena de comissions a persones que cobren una pensió mínima.

A més, la desaparició de moltes seus físiques d'entitats fa que moltes persones grans vegin molt dificultada la tasca d'accés a serveis bancaris bàsics, i recorden que tenir un compte en un banc per cobrar la pensió és una obligació, no una opció.

Per tot plegat, demanen a les administracions públiques que intervinguin, per exemple amb la creació d'una banca pública que pugui resoldre aquestes demandes, entre altres.

No és la primera vegada que els pensionistes es manifesten amb aquestes reclamacions, i de fet dijous passat van fer arribar les seves reivindicacions al ple municipal, que va aprovar una moció recollint les seves demandes.