En Comú Podem reeditarà la coalició per presentar-se a les eleccions municipals del 2023

Alerta per la presència d'un "element d'alta toxicitat" als pròxims comicis

Tots els regidors d'En Comú Podem d'aquest mandat
Tots els regidors d'En Comú Podem d'aquest mandat | Marta Casas
04 de març del 2022
Actualitzat el 20 de març a les 16:03h
Comuns Rubí i Podem es tornaran a presentar conjuntament a les eleccions municipals del 2023. Així ho han anunciat els portaveus de les dues formacions, Ànnia Garcia i Andrés Medrano, després que les seves respectives assemblees hagin validat la fórmula de la coalició per tornar a presentar-se als pròxims comicis. 

Totes dues assemblees coincideixen que s'ha generat una bona dinàmica i una "confiança treballada", adquirida després de tot el treball conjunt, cosa que farà "un procés molt natural" de configuració de la llista electoral i del programa; una llista que, com ha detallat Garcia, tindrà "els mateixos valors" que la de 2019: representativitat territorial, equitat de gènere, capacitat de gestió i especialització. El treball d'explicació d'elaboració de la candidatura també servirà "per explicar tot allò que hem fet i créixer com a espai de transformació a la ciutat".

Les tasques de generació de la candidatura començaran aviat, i es farà de manera conjunta entre les dues formacions, tot i que després es validaran tots els processos des de cadascuna de les assemblees. I és que les assemblees de les dues formacions consideren que "estem construint un espai polític cohesionat, que va més enllà de les sigles". Les bases dels partits també han fet una bona valoració de la feina d'En Comú Podem al govern, essent conscients que de vegades "ha costat assumir contradiccions".

Respecte a aquesta tasca, Ànnia Garcia ha destacat el treball de la coalició en matèria d'Habitatge, de Transparència i en tot allò que fa referència a la crisi climàtica. "Amb això no en tenim prou: tenim molts projectes que hem començat i que volem acabar", ha continuat Andrés Medrano, fent referència al planejament urbanístic (POUM).

Alerta per la presència d'una "gran toxicitat política" el 2023
Medrano ha reflexionat sobre el panorama polític del 2023, on hi pot haver "elements d'alta toxicitat" que faran més necessari que mai l'entesa "a través del diàleg i el consens", i amb "la màxima participació, respectant la pluralitat". 

Per a Medrano, aquestes característiques i valors "son la nostra base" i sobre ells volen construir la candidatura del 2023. 

La primera assemblea conjunta d'En Comú Podem, que serà oberta a la ciutadania - com totes, ja que serveixen per donar comptes de la feina del grup municipal - serà el pròxim 16 de març a les 18.30h.