Tret de sortida a les activitats del 8 de març a Rubí

La programació del Dia Internacional de les Dones s'allargarà tot el mes de març

Les dones que han llegit el manifest amb membres de l'equip de govern i l'alcaldessa
Les dones que han llegit el manifest amb membres de l'equip de govern i l'alcaldessa | Localpres
Marta Casas
07 de març del 2022
Actualitzat a les 15:51h
Aquest diumenge ha arrencat la programació del Dia Internacional de les Dones, amb una matinal d'activitats que s'ha fet al Celler i que ha inclòs la tradicional lectura del manifest a càrrec de sis dones de la ciutat, representants de sis entitats. 

El manifest ha reclamat polítiques feministes "transversals, interseccionals i globals" per avançar cap a la igualtat real i efectiva entre homes i dones. Aquesta transformació feminista "ha de suposar també una nova forma de fer política, més democràtica i participativa", en què les polítiques públiques siguin resultat "d'una interlocució real amb entitats i col·lectius, especialment d'aquells que defensen la justícia social en totes les seves expressions", diu el text.

A més, també interpel·la els homes, demanant-los una participació activa per identificar i rebutjar els estereotips, actituds i comportaments masclistes propis i del seu entorn: "Han d'assumir la responsabilitat que els pertoca en la sostenibilitat de la vida i en el treball domèstic i de cures", continua el text. "El feminisme és per a tothom", conclou.

Les dones que van llegir el manifest van ser Clara Roca, del Club de Lectura Veus de Dona; Kadi Sane, de l'Associació de Dones Africanes; Maria Román, de l'Associació de Dones Creatives del Vallès; Montse Masip, d'APDIR; Marina Gràcia, del CEB Sant Jordi, i Maria Carmen Ruiz, de la companyia de ball Vuit Temps.
 

Tret de sortida a la commemoració del 8M a Rubí Foto: Marta Casas

 
Vuit Temps va ser la companyia encarregada de representar una breu performance artística prèvia a la lectura del manifest. Abans, i durant tot el matí, al Celler s'hi va poder visitar un mercat artesà i creatiu de dones del Col·lectiu d'Il·lustradors de Rubí City i de Dones Creatives del Vallès, activitats infantils i un taller d'estampació de samarretes.
 

El mercat artesanal i creatiu del 8M Foto: Marta Casas

Altres notícies que et poden interessar