1 de 10
8M Dia de la dona treballadora

El feminisme vallesà reivindica les cuidadores en la marxa de torxes

Col·lectius de tota la comarca s'han aplegat a Terrassa la vigília del Dia Internacional de la Dona

Marxa de torxes feminista del Vallès Occidental a Terrassa. | Anna Mira
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 7 de març de 2022 a les 22:15 |
Les cuidadores i una sanitat digne han estat el centre de les reivindicacions que s'han fet aquest dilluns al vespre a Terrassa en el marc de la marxa de torxes no mixta organitzat per col·lectius feministes i anticapitalistes del Vallès Occidental. L'estació de FGC de Vallparadís Universitat ha estat el punt de trobada de dones, joves, àvies i nenes de Terrassa, Sabadell, Rubí, Sant Cugat, Barberà o Castellbisbal que han caminat plegades per fer sentir la veu pels carrers de la ciutat. 

Sota el lema Molt per defensar, molt per avançar: Feminisme avui i sempre, la marxa s'ha aturat a les portes de l'Hospital de Sant Llàtzer del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) on s'ha llegit un dels manifestos de la vesprada. En concret, s'ha reivindicat la feina de les cuidadores i s'ha exigit una sanitat pública i de qualitat per tots els col·lectius. Aquí s'ha volgut posar èmfasi a les dones migrades, els drets de les persones amb diversitat funcional, l'atenció a les persones trans o el fet que la violència obstètrica també és masclista.  Ha estat en aquest moment quan treballadores de l'Hospital han desplegat una pancarta des del balcó on s'hi ha pogut llegir El CST discrimina cuidadores i han exposat alguns casos que han qualificat "d'explotació i precarietat". Després d'aplaudiments i crits de "visca, visca, visca, la lluita feminista", la marxa de torxes ha seguit el seu camí pel passeig Comte d'Ègara i el carrer Font Vella on les noies de l'Esbart del Centre Cultural El Social han donat suport amb mocadors liles des de la finestra. 


Crits de "la nit és nostra, cap agressió, sense resposta" o "sola, borratxa, volem tornar a casa" s'han fet sentir pel centre de la ciutat per reivindicar un dret bàsic: viure lliures i segures. 
  Les dones han donat per acabada la marxa a la plaça Vella on s'ha fet una lectura d'un nou manifest animant a totes les dones a sortir al carrer aquest 8 de març i també a reivindicar cada dia els seus drets. Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària de Terrassa (SAD) també han expressat la seva situació de lluita per municipalitzar el servei. Segons l'organització han participat al voltant de 300 dones, 120 segons fonts policials. 


 

Participació