En marxa el pla de manteniment de l'asfaltatge a diversos punts de Rubí

S'està licitant la redacció de diversos projectes de millora de l'asfalt, amb un cost de més d'un milió d'euros

Un dels trams que s'ha asfaltat recentment
Un dels trams que s'ha asfaltat recentment | Localpres
Redacció
17 de març del 2022
Actualitzat a les 12:37h
L'Ajuntament de Rubí està executant un important paquet d'actuacions de manteniment de l'asfaltatge a diversos punts de la ciutat, amb l'objectiu de reparar les incidències detectades i, un cop solucionats, fer un manteniment puntual i preventiu a diverses zones del municipi.

Fins ara, ja s'ha actuat al Centre, la Plana de Can Bertran, Ca n’Alzamora, Vint-i-cinc de Setembre, Les Torres, Can Vallhonrat, Can Fatjó, Can Serrafossà, Can Ximelis, Sant Muç, Castellnou sectors A, B, C i D, Can Solà, Can Barceló, Vallespark i als polígons industrials de Can Jardí i Molí de la Bastida.
Properament s’intervindrà a Ca n’Oriol i a la Zona Nord i es tornaran a fer actuacions a diferents barris i polígons.

L'Ajuntament ha agrupat les diferents actuacions incloses al programa de gestió i els punts deteriorats de l'asfalt que hi ha en el recorregut. El programa de gestió es nodreix amb les incidències que es detecten per part de tècnics municipals, les que comuniquen les agents pel civisme o el veïnat en el marc del projecte Alcaldia als barris.

El contracte de manteniment de l'asfalt té un pressupost de 850.000 euros anuals, i es va iniciar al juliol de 2021, amb una durada de dos anys més dues possibles pròrrogues d'un any cadascuna. 

Paral·lelament, l'Ajuntament està licitant la redacció de tot un seguit de projectes per millorar l'asfalt a diversos carrers del nucli urbà, les urbanitzacions i els polígons d'activitat econòmica (PAE), i la voluntat és iniciar aquestes obres durant el primer trimestre de 2023. El total d'aquestes obres és de 1.045.696,87 euros.

En el cas del nucli urbà, es contempla el reasfaltatge de la calçada del c. Berguedà (tram Edison – Penedès), del pg. Pau Claris (tram Bullidor – Cadmo), del c. Víctor Balaguer (tram Lluís Ribas – Milà i Fontanals), del c. Plana de Can Bertran (tram Magallanes – Camí de Ca n’Oriol), del c. Pastora (tram Madrid – Lleó), del pg. Riera (tram pont Cadmo – pont c. Sant Joan), del c. Lumière (tram Miguel de Cervantes – Rambla del Ferrocarril) i del c. Edison (Rambla Ferrocarril – Berguedà).

Pel que fa a les urbanitzacions, es preveu el reasfaltatge de la calçada de la carretera d’Ullastrell (tram del c. Encantats), l’arranjament puntual de la calçada d’un altre tram de la carretera d’Ullastrell i un pas elevat al c. Banyoles.

I als Polígons d'Activitat Econòmica, s’han previst actuacions als carrers Compositor Bach i Compositor Shubert (PAE Can Jardí), al c. Londres (PAE Cova Solera) i, en el marc del Pla Director de Polígons, al c. Leonadro da Vinci – av. Europa (PAE Can Sant Joan), als carrers Chopin, Beethoven i Wagner (Can Jardí) i a l’av. Can Sucarrats (Cova Solera).