El Consell Comarcal del Vallès Occidental publica una guia de comunicació inclusiva

Es promourà la seva aplicació a ajuntaments, entitats i mitjans de comunicació

El ple del Consell Comarcal ha aprovat documents per afavorir la inclusió social
El ple del Consell Comarcal ha aprovat documents per afavorir la inclusió social | CCVOC
Redacció
18 de març del 2022
Actualitzat a les 8:58h
El Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través del projecte (RE)GÈNERE(M), ha publicat una Guia per una comunicació inclusiva, que té com a finalitat facilitar i donar eines per a l’ús d’un llenguatge respectuós amb la pluralitat de tots els col·lectius per igual, ampliant la representació de la diversitat social i trencant amb els estereotips. El ple comarcal també ha aprovat les Línies d'actuació complementàries als plans en matèries d'inclusió, amb 25 objectius i 36 propostes d'actuacions.

Els documents s'adrecen al personal de la institució, però ara que s'han aprovat al ple es promourà la seva aplicació als ajuntaments, entitats i mitjans de comunicació del Vallès Occidental.

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, ha afirmat que "aprofundir en la igualtat de gènere i la inclusió de la diversitat ha estat un dels principals objectius i àmbits d'actuació d'aquest Consell", especialment en els últims anys.

Per la seva banda, la consellera de l'Àrea de Serveis Centrals, Mª Carmen Cebrián, ha destacat que "aquest és un projecte nascut de l'empenta i voluntat de les treballadores del Consell", cosa que demostra, a parer seu, el "talent" que hi ha a l'organització i la "capacitat per a construir projectes amb voluntat transformadora".

Com ha de ser la comunicació inclusiva?

Infografia de la comunicació inclusiva Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental