1 de 10
dia contra el racisme

Suspesa l'activitat de la Xarxa Antirumors pel Dia contra la discriminació racial

L'Ajuntament treballa per reprogramar-la

L'activitat de la Xarxa Antirumors del 2021 | Ajuntament de Rubí
per Marta Casas, Rubí, Catalunya | 22 de març de 2022 a les 09:51 |
Aquest article es va publicar originalment el 22 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, en el marc de la COLOR Week i del Dia Internacional de l'eliminació de la discriminació racial que se celebra el 21 de març, la Xarxa Antirumors de Rubí havia preparat una activitat familiar, anomenada El tren contra els rumors i els estereotips. L'activitat ha quedat suspesa a causa de la previsió de pluja.

L'activitat està pensada com una gimcana, oberta a la ciutadania, en què els participants pujaran a un tren imaginari que passarà per tres parades: la taquilla, on reflexionaran sobre els rumors i els estereotips; els jocs del món, on participaran en diversos jocs d'arreu del món per reconèixer similituds i treballar contra les discriminacions racials i la xarranca de sensibilització, on podran desmuntar rumors i estereotips contrastant-los amb dades reals mitjançant preguntes i respostes.


El Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial es va establir l'any 1996 per l'Assemblea de les Nacions Unides, escollint el dia en què es va produir l'assassinat de 69 persones a mans de la policia quan es manifestaven pacíficament contra l'apartheid a la ciutat de Sharpeville, a Sud-àfrica.

Aquesta és la segona vegada que la Xarxa Antirumors de Rubí, que es va començar a desplegar l'any 2020, organitza una activitat en el marc de la setmana del color.
 

Participació