Enric Larreula i Carme Sansa defensen l'ús social del català

El grup Mantinc el català proposa un repte: mantenir la llengua catalana amb tots els interlocutors durant 21 dies a partir de Sant Jordi

Enric Larreula i Carme Sansa, amb Martí Pujol
Enric Larreula i Carme Sansa, amb Martí Pujol | Cedida/Annabel Busqué
Redacció
22 d'abril del 2022
Actualitzat a les 10:47h
Les entitats independentistes de Rubí - ÒmniumANC, el Consell per la República i el CDR - van aplegar dimecres una seixantena de persones en una concentració en defensa del català a l'escola, i arreu.

Aquesta concentració se sol convocar els dies 16 de cada mes, però aquest abril s'ha substituït pel dia 20 i, a més, no només ha servit per denunciar la repressió de l'estat contra l'independentisme sinó contra els drets fonamentals dels catalans pel que fa a la llengua, a l'escola i a la societat en general.

El filòleg i escriptor Enric Larreula i l'actriu Carme Sansa, coneguts activistes i amb trajectòries reconegudes amb la Creu de Sant Jordi, van defensar la necessitat de mantenir la llengua davant d'aquells "que la voldrien veure desaparèixer", i van fer palès que cal un canvi d'actitud dels mateixos catalanoparlants.
 

Enric Larreula i Carme Sansa, amb Martí Pujol Foto: Cedida/Annabel Busqué


Mantenir el català durant 21 dies a partir de Sant Jordi
Precisament, el grup Mantinc el català, amb presència a Rubí i que ja ha participat en algunes concentracions en defensa de la llengua a la ciutat, ha proposat un repte a través de les xarxes socials: mantenir el català durant 21 dies a partir de Sant Jordi.

Segons ha explicat un dels impulsors del grup a RubiTV.cat, es proposa mantenir la parla de la llengua catalana amb les persones de l'entorn durant 21 dies "perquè està calculat que és el temps que es necessita per adquirir un nou hàbit".