Arrenca la programació de l'Efecte E del tercer trimestre

La programació inclou activitats formatives per a pares i mares i proposa activitats físiques per fer en família

L'Efecte E agrupa totes les activitats familiars de la ciutat
L'Efecte E agrupa totes les activitats familiars de la ciutat | Ajuntament de Rubí
Redacció
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:43h
L'Efecte E de l'últim trimestre del curs proposa cinc activitats formatives per acompanyar les famílies en el procés d'educar els infants i els joves en les diverses etapes del creixement. 

La programació aplega totes les propostes culturals i educatives pensades per a famílies que ofereix la ciutat, siguin activitats adreçades a infants o formació per als adults: entre d'altres, en formen part el Cicle Art i Creativitat, el Cinema en família, els Tastets de Música en família, la Música per a nadons o l'Hora del Conte.

Dimarts, 10 de maig (18h): Xerrada - debat Apantallats?
Eines, Serveis Socioeducatius oferirà i dinamitzarà aquesta activitat, adreçada a famílies, que aprendran a acompanyar els infants en els riscos i plaers de l'ús de les pantalles. Tindrà lloc a l'auditori de la biblioteca Mestre Martí Tauler.

Dimecres, 11 i 18 de maig (17.30h): Què difícil és fer de pare! Què difícil és fer de mare!
Es tracta de dues xerrades en línia que tractarà de dotar a les famílies d'eines i tècniques bàsiques de gestió de les emocions, i en la qual Xesco Aspar presentarà conceptes bàsics de l'educació emocional i com influeixen les emocions en la construcció de la personalitat, fent èmfasi en la necessitat dels infants de sentir-se estimats i acompanyats.

Dijous, 19 i 26 de maig (18h): Millorar la comunicació en l'àmbit familiar
A càrrec d'Albert Soler, les dues xerrades en línia intentaran donar eines per ajudar a entendre l'origen dels comportaments i les reaccions de nens i nenes per tal que disposin de més eines per actuar i comunicar-s'hi. 

Dimecres, 8 de juny (18h): Famílies, joves i alcohol: entendre i acompanyar
Novament, Eines Serveis Socioeducatius oferirà informació sobre els efectes i els riscos de l'alcohol a les famílies amb nens i nenes preadolescents i adolescents; analitzarà el fenomen del botellot com a pràctica relacional i donarà eines per parlar del tema amb els joves. Aquesta activitat serà presencial, a l'auditori de la biblioteca municipal Mestre Martí Tauler.

Dimecres, 15 de juny (17h): Ponència sobre l'abordatge del TDAH
Professionals del Consorci Sanitari de Terrassa oferiran aquesta sessió adreçada a famílies amb infants amb TDAH. 

Per inscriure's a les sessions, cal enviar un correu electrònic a [email protected], en els quatre primers casos; i a [email protected], en el darrer. 

Altres activitats de l'Efecte E
A més de les sessions formatives, hi haurà tres propostes per fer exercici físic en família

El centre Temps per tu ofereix, cada dilluns del mes de maig (18h), a la Sala Alícia Larrocha de l'Escola Municipal de Música Pere Burés, el curs Dansa lliure en família.

El mateix centre ofereix també un curs de ioga, que tindrà lloc cada dimarts entre el 10 de maig i el 7 de juny (18h) a l'escola Pau Casals.

Finalment, el 21 de maig (de 10h a 13h) es farà l'itinerari Art efímer a l'avellanosa de Can Roig, per descobrir la comunitat vegetal de l'avellanosa i reproduir-la artísticament.

Per inscriure's a totes aquestes activitats s'ha d'enviar un correu a [email protected].