Els èxits de l'esport de Rubí d'aquesta temporada

Repassem alguns dels resultats més destacats de l'esport rubinenc en diverses disciplines

Tres rubinenques a la selecció espanyola de waterpolo
Tres rubinenques a la selecció espanyola de waterpolo | Twitter/@losjuegosolimpicos
25 de juny del 2022
Actualitzat el 27 de juny a les 11:54h
Futbol, waterpolo, hoquei línia, futbol sala, bàsquet i futbol adaptat... l'esport rubinenc ha aconseguit, aquesta temporada, fites destacables en diverses disciplines esportives, tot i que també algunes decepcions, que de segur que els equips que les han patit les aprofitaran per millorar de cara a la pròxima temporada. 

Repassarem algunes de les victòries i reconeixements dels equips i esportistes de Rubí d'aquesta temporada, i també algunes iniciatives en les quals s'han bolcat per potenciar el seu vessant més social.

 
El primer equip de la Unió Esportiva Rubí va certificar la permanència a Primera Catalana després de vèncer un altre històric del futbol català, el Júpiter, ja a principis de maig. Una temporada que no ha estat fàcil per al club degà de la ciutat, que en els últims dies està anunciant canvis en les seves plantilles de cara a planificar millor la pròxima temporada. 

Pel que fa a l'absolut del CF Juventud 25 de septiembre, ha acabat la Lliga en una segona posició que, malgrat la bona ratxa de la recta final de la Lliga, no li assegura poder ascendir a Segona Catalana com a millor segon classificat dels grups de Tercera - tot i que no perden l'esperança.

Al mateix grup que el Veinti, l'Olimpic de Can Fatjó, que ja va certificar la permanència fa unes quantes jornades i ha acabat la competició en una còmoda vuitena posició.

Les noies de l'Esportiu Rubí FS jugaran a Segona Divisió Nacional Foto: FB/Esportiu Rubí FS


Futbol Sala
L'Esportiu Rubí femení es va proclamar, a falta de dues jornades pel final de la Lliga, campió de la Divisió d'Honor Catalana. Aquesta classificació els donava accés als play-offs d'ascens a Segona Nacional, una fase que, finalment, no van haver de disputar per la retirada d'un dels equips, procedent del País Basc. Això feia que els equips classificats quedessin en un nombre senar, amb la qual cosa la Reial Federació Espanyola va decidir donar l'ascens directe a les "rubinas". Segons explica Ràdio Rubí, el factor clau perquè es prengués aquesta decisió va ser el nombre de fitxes federatives del futbol sala femení a Catalunya.

La petanca de Rubí ha estat motiu de bones notícies aquest any. De les més destacades, hi ha el triplet històric de la UP Les Torres - Rubí al campionat de Catalunya. 

Per altra banda, tal com recollia el Diari de Rubí, José Manuel Ruiz, també del club UP Les Torres - Rubí va assolir un bronze al Campionat d'Espanya de petanca, una competició que va comptar amb fins a vuit jugadors rubinencs gràcies a la seva bona classificació al Campionat de Catalunya.

A més, Sergi Rodríguez i May Castilla van quedar segons al primer Campionat de Catalunya de dupletes mixtes.

El CEB Sant Jordi masculí, malauradament, no va poder celebrar la permanència a Segona Catalana, després de perdre davant del Bàsquet Ribes. Les noies, en canvi, sí que han mantingut la categoria malgrat haver perdut l'últim partit davant del Banyoles.

Tampoc ha pogut gaudir de massa celebracions el rubinenc Sergi Martínez, que serà jugador del Barça fins al 2024, ja que va perdre la final de la Lliga ACB davant del Reial Madrid, contra qui també van pedre les semifinals de l'Eurolliga.
 

Una jugada del partit entre el HP Tres Cantos i el Cent Patins Foto: MarcoGuariglia/RFEP


Hoquei línia
El Cent Patins ha viscut una temporada plàcida, amb els dos equips de l'Elit amb possibilitats de guanyar els seus respectius campionats. Tots dos, però, van caure al play-off, els nois davant l'HC Espanya i les noies, davant l'Asme Tucans

Les noies, a més, van disputar la Copa d'Europa, però malauradament van caure a la final davant del CP Tres Cantos de Madrid.

En categories inferiors, el juvenil masculí del club rubinenc s'ha proclamat Campió d'Espanya aquest cap de setmana.

Tennis taula
El jove rubinenc Roger Quesada, que juga al CTT Les Borges Blanques, ha donat diverses alegries a la ciutat, destacant una classificació al TOP 10 mundial en la categoria sub-11.
 

Les jugadores de la selecció espanyola de waterpolo es pengen la medalla de plata als Jocs Olímpics Foto: Twitter/@losjuegosolimpicos



Ja fa uns anys que el waterpolo de Rubí acumula èxits, primer de la mà de Bea Ortiz - que continua essent protagonista del seu equip, el CN Terrassa, i també de la selecció espanyola - i actualment amb les germanes RuizAdriana i Elena. Les rubinenques han participat amb la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Tòquio, i Elena també ha disputat Campionats d'Europa amb el combinat juvenil. Ortiz i Elena Ruiz, a més, estan disputant des del 17 de juny el Mundial de Budapest.

A més, Rubí continuarà tenint els dos equips absoluts del CN Rubí, el masculí i el femení, a Divisió d'Honor.

Jordi Torres es va proclamar, al setembre de 2021, Campió del Mundial de MotoE, el MotoGP de motos elèctriques. Aquest any no està obtenint tan bons resultats, i quan falten només quatre curses per completar el campionat, Torres ocupa una 15a posició a més de 100 punts del líder, Dominique Aerger.

Esport adaptat
Els clubs de referència de l'esport adaptat a Rubí, el CEF Can Mir i el CE Horitzó, han aconseguit força bons resultats en totes les seves disciplines. 
 

Imatge d'un partit del Torneig de futbol inclusiu del CEF Can Mir Foto: Cedida/AUP

Pel que fa al futbol, el Can Mir l'equip sènior de diversitat funcional ha aconseguit els seus objectius, quedant en quarta posició després de perdre la final de consolació davant del Terlenka a la tanda de penals. Això sí, el club ha aconseguit consolidar el seu equip B, que l'any vinent jugarà a a 3a Divisió, mentre que el primer equip ho farà a Segona.

Pel que fa al CE Horitzó, els seus equips de bàsquet han quedat sotscampions de la Lliga Catalana, l'equip A a Primera Divisió i l'equip B, a Quarta.

Sens dubte, un dels èxits més importants del CEF Can Mir enguany ha estat l'organització del tercer torneig de futbol inclusiu, que va ser tot un èxit de participació

Malauradament, l'handbol rubinenc ens ha deixat aquesta temporada una mala notícia: el descens del CE Maristes Rubí a Tercera Catalana, malgrat haver lluitat fins a l'últim moment per mantenir la categoria.