sanitat

L'Hospital de Terrassa, un dels tres amb millors condicions per als MIR

Al seu costat destaquen el Parc Taulí de Sabadell i l'Hospital del Mar de Barcelona

per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 12 de maig de 2022 a les 15:11 |
Hospital de Terrassa | Georgina Albreda
Metges de Catalunya ha elaborat un rànquing amb els hospitals grans amb millors condicions laborals i retributives per als MIR. Un d'ells és l'Hospital de Terrassa, del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) - un dels dos hospitals de referència de Rubí - al costat del Parc Taulí de Sabadell i l'Hospital del Mar de Barcelona. En canvi, els tres centres que reben la menor puntuació són l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, el de Bellvitge i el Germans Trias i Pujol de Badalona.

Els resultats s'han obtingut a través de les enquestes fetes pel sindicat per conèixer el respecte pels drets laborals i formatius dels futurs especialistes. Entre d'altres qüestions es pregunta sobre els horaris i descansos, la quantitat de guàrdies mensuals, el temps destinat a la formació o la qualitat de la supervisió que reben els residents. En total ha assolit 427 respostes, aproximadament el 10% dels MIR de Catalunya.


També s'han analitzat les retribucions percebudes o les baixes laborals. La major part d’aquestes qüestions formen part de les mesures acordades per posar fi a la vaga MIR de l’octubre de 2020, o són drets consolidats per sentències judicials favorables als interessos dels residents. Podeu consultar la informació al detall en aquest enllaç.

Entre els hospitals mitjans o petits, els millor valorats són el de Figueres, el de Mollet i l'Institut Pere Mata de Reus. En canvi, els pitjors valorats són l'Hospital de Vic, el de Tortosa Verge de la Cinta i el Centre d'Oftalmologia Barraquer de Barcelona. 


Amb relació a les unitats docents d’atenció primària, les tres millors valorades són la unitat d’atenció familiar i comunitària (AFiC) del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), el centre ACEBA de Barcelona i la unitat AFiC de Girona. Els centres formatius d’atenció primària amb pitjor puntuació són la unitat AFiC de Tarragona i de Lleida, i la unitat docent del Consorci Sanitari del Maresme.

Finalment, l’estudi demostra que 16 centres no asseguren als MIR el dia de descans posterior a una guàrdia de 24 hores. A més, 10 no garanteixen un descans setmanal mínim de 36 hores ininterrompudes.

Segons apunten des de Metges de Catalunya les condicions laborals dels residents "necessiten millorar", especialment pel que fa al descans i la conciliació. També es considera preocupant que els MIR afirmin que es troben amb dificultats a l'hora de dur a terme l'activitat formativa, ja que recorden que aquesta hauria de ser la seva prioritat.

 

Participació