El Museu Vallhonrat celebra el centenari de Pons Cirac

El 19 de maig es farà una xerrada i una visita guiada a la sala on hi ha la seva obra, i es presentaran el logo i la maqueta creades per commemorar l'efemèride

Obres exposades a l'actual sala Pons Cirac
Obres exposades a l'actual sala Pons Cirac | Cedida
Redacció
13 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:16h
La Fundació Museu Vallhonrat celebra el centenari de l’artista Pons Cirac, el pròxim 19 de maig (18h), amb un seguit d’actes commemoratius, per divulgar l’art i la cultura, donant la importància que mereix la magnificència i espectacularitat de la seva obra, tant en l'àmbit local com internacional.

El programa d’activitats obrirà amb la xerrada inaugural El cristall que es transforma en art, a càrrec de Miquela Pons, filla de l’artista i de Joan Serra, mestre vitraller, que parlaran de l’art de transmutar el cristall en obres d’art, de la figura del geni i del valuós llegat, mereixedor de multitud de premis i reconeixements arreu.

L’acte continuarà amb una visita guiada a la nova sala dedicada al mestre, que acull l’obra més gran exposada en tot el món, on es presentarà el logo del centenari, creat per Ivana Alonso, alumna d’edRa, que l’artista Rafa Gascón ha transformat en escultura; i també la maqueta del jardí creada per l’alumnat del cicle de disseny d’edRa. Aquesta maqueta representa les textures, els colors i la llum de l'obra de Pons Cirac.

L'acte del centenari es tancarà amb dues jotes interpretades pel cor Rondalla Aneto i ballades pel grup Somontano, del Centro Aragonés de Rubí.