palestina

Concentració per condemnar l'assassinat de la periodista palestina Shireen Abu Aqleh

La concentració convocada per Rubí Solidari reuneix una vintena de persones

per Marta Casas, Rubí, Catalunya | 13 de maig de 2022 a les 13:15 |
Concentració per condemnar la mort d'una periodista palestina | Marta Casas
Una vintena de persones van respondre a la crida de Rubí Solidari a concentrar-se davant de l'Ajuntament per expressar la condemna a l'assassinat de la periodista palestina Shireem Abu Aqleh, que va rebre un tret al cap per part de l'exèrcit israelià mentre feia una cobertura a Jenin, a Cisjordània. Abu Aqleh, així com la seva companya, anaven correctament identificades amb l'armilla de premsa.

Josep Maria Pijuan, portaveu de Rubí Solidari, ha dit que aquesta és una concentració que s'ha d'entendre en el context de la resta que s'han convocat per expressar el suport a diverses causes i als pobles que lluiten per la seva llibertat, com Palestina, el Sàhara o Colòmbia. En aquest cas, a més, l'assassinat de la periodista ha tingut un gran ressò mediàtic. 


Per la seva banda, Mohamed Said El Jaoujat, que ha participat en la concentració i és conegut pel seu activisme pro-palestí i membre de l'Associació Rubí Integració Sociocultural, ha explicat que Shireem Abu Aqleh era una periodista molt coneguda, de la cadena Al Jazira, que feia més de 20 anys que cobria el conflicte araboisraelià.

A banda dels diversos homenatges que se li han fet arreu dels Territoris Palestins, diverses organitzacions i estats, la comunitat internacional ha condemnat l'assassinat i han exigit investigacions independents sobre l'assassinat: l'oficina de l'alta comissionada de l'ONU pels Drets Humans, la direcció general de la Unesco, el Congrés dels Estats Units o el representant de la Unió Europea a Cisjordània i Gaza són alguns dels organismes i personalitats que s'han pronunciat al respecte, així com diverses associacions de periodistes i reporters.

 

Participació