Totes les qüestions que es debatran al ple municipal de juny

Entre els punts més destacats, l'adjudicació de la redacció del nou POUM i el programa d'inspecció d'habitatges buits

El ple municipal s'hatraslladat de manera excepcional a dimarts
El ple municipal s'hatraslladat de manera excepcional a dimarts | Localpres
Marta Casas
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 15:06h
El ple ordinari del mes de juny s'ha traslladat, de manera excepcional, a aquest dimarts, per evitar coincidir amb la revetlla de Sant Joan i amb la Festa Major de Rubí. La sessió començarà, com és habitual, a les 17h. 

Entre els punts més destacats, hi ha la votació de l'adjudicació de la redacció del futur Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), un document que fa anys que es treballa per actualitzar, ja que el Pla General d'Ordenació vigent és de 1987, i el desistiment de l'anterior Text Refós es va aprovar el 2019. La voluntat del govern municipal és "tenir un POUM que sumi totes les veus de la ciutadania i l'adeqüi als Objectius de Desenvolupament Sostenible", ha dit Moisés Rodríguez en la presentació dels temes del ple aquest matí.

També s'aprovarà de manera definitiva l'ampliació de l'aparcament de Can Fatjó, ratificant l'acord que es va prendre en la sessió plenària del 31 de març.

Per altra banda, s'aprovarà el programa anual d'inspeccions d'habitatge, que té l'objectiu de dibuixar un mapa de l'habitatge de la ciutat que detalli quins pisos estan buits i, a partir d'aquesta eina, promoure que s'incorporin a la Borsa d'Habitatge de Lloguer per al que donin servei a les persones que ho necessiten. A més, si es detecten habitatges buits de grans tenidors, es podrà aplicar un recàrrec del 50% de l'IBI. En matèria d'habitatge, també s'aprovarà l'ordenança reguladora dels ajuts de l'Ajuntament de Rubí per fer front a les despeses generals de l'habitatge habitual

Finalment, s'aprovarà la tercera ordre de continuïtat, així com una segona regularització comptable, de les escoles bressol municipals Lluna i Sol Solet

Refugis climàtics, l'abocador de Can Canyadell, les okupacions i sostres amb plaques solars, les mocions que es debatran
Tot i que a l'ordre del dia només apareixen dues mocions - la presentada per l'AUP per crear una xarxa de refugis climàtics i una d'ERC per denunciar les irregularitats a Can Canyadell -, es preveu que se'n presentin fins a tres més per la via d'urgència. 

Primer, la que presentarà el govern municipal - format pel PSC i En Comú Podem - per demanar a la Generalitat que doti els centres educatius de secundària de plaques solars fotovoltaiques: "Volem que la Generalitat faci allò que nosaltres farem aquest any als centres de primària de Rubí perquè cap centre educatiu de la ciutat tingui sostres sense plaques solars", ha explicat Andrés Medrano, regidor de Transició Ecològica i portaveu d'En Comú Podem.

El govern recuperarà la moció per combatre les ocupacions il·legals i conflictives d'habitatges a Rubí, que recull un seguit de mesures proposades pels municipis que formen l'Associació de l'Arc Metropolità i que van retirar abans del ple passat per tal d'incorporar-hi esmenes. També es preveu una moció de Ciutadans en el mateix sentit.