Torna la Festa Major de Rubí

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, presenten les novetats d'enguany

Moisés Rodríguez i Ana María Martínez presenten la Festa Major de Rubí d'enguany
Moisés Rodríguez i Ana María Martínez presenten la Festa Major de Rubí d'enguany | Marta Casas
22 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:14h
Rubí tornarà a celebrar la Festa Major sense estar-se de res. La celebració de Sant Pere, la Festa Gran de la ciutat, recupera enguany totes les activitats tradicionals que es van haver de suspendre, o condicionar, els anys 2020 i 2021 a causa de les restriccions sanitàries per la pandèmia. Tornen els concerts, les actuacions de cultura popular, "la vida i l'alegria al carrer", en definitiva. 

Així han presentat aquest migdia la programació de la Festa Major l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez; que han presentat algunes de les novetats de la celebració d'enguany, a banda de les activitats que es podran recuperar amb plena normalitat: els concerts, la Ballada de Gitanes al carrer, el Correfoc, el Holi o la fira d'atraccions, entre d'altres. En total, la festa comptarà amb unes 200 activitats.

Pel que fa a les novetats, l'alcaldessa n'ha destacat quatre: algunes activitats que estaran vinculades al Carnet 360 d'adquisició de competències educatives per als infants de Rubí, el concurs musical Rubí té talent, un karaoke que es farà a la plaça Salvador Allende i activitats relacionades amb l'art urbà a l'arborètum

Per la seva banda, Moisés Rodríguez ha destacat la gran "varietat i qualitat" de l'oferta musical de la Festa Major, combinada amb el Festival Rrandom. A més, ha recordat que els únics concerts de pagament d'enguany seran a La Sala, i amb uns preus molt accessibles. 

Finalment, l'alcaldessa de Rubí ha recordat que el Consistori vol vetllar per una Festa Major "lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques", amb la qual cosa es tornarà a activar el Punt Lila, cada nit a l'Escardívol, i la campanya Respecta'm. A més, i amb l'objectiu de promoure la sostenibilitat, els autobusos urbans de Rubí funcionaran totes les nits de la Festa Major, amb una freqüència de 60 minuts, i s'ha incorporat el bus a demanda per si hi ha persones que necessiten aturar-se abans d'arribar a les parades habituals i garantir la seva seguretat. Aquesta mesura se suma a la impulsada per FGC, que oferirà servei nocturn a les nits de la Festa Major.

La màxima edil també ha anunciat qui seran els pregoners d'enguany: es tracta de Montse Jiménez i Joan Manel Sampons, que amb els seus capgrossos del CN Rubí donaran el tret de sortida a la Festa Major de Rubí 2022.