MútuaTerrassa promou la mobilitat sostenible entre els pacients

L'entitat incorpora als missatges de citació totes les rutes en transport públic, en bicicleta o a peu

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa.
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa. | Roger Navarro
Redacció
28 de juliol del 2022
Actualitzat a la 13:43h
MútuaTerrassa està aprofundint en el desplegament del seu Compromís Verd, després de l'adhesió de l'entitat als acords voluntaris amb la Generalitat de Catalunya per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, l'any 2020.

En el marc d'aquest programa d'acció climàtica, Mútua va desenvolupar el Pla de desplaçament de l'empresa, que va servir per posar de manifest que prop del 50% dels pacients, acompanyants i visitants que visiten el centre sanitari ho fan en vehicle privat.

Per tal de revertir aquesta situació, des del passat 6 de juny, l'entitat ha incorporat recomanacions de mobilitat sostenible i eficient en els missatges de citació als pacients, 9.000 dels quals ja s'han descarregat les rutes proposades. A més, a la web s'han afegit les alternatives de desplaçament a peu, en bicicleta, o en transport públic, siguin els FGC o l'autobús.

Així, es convida els pacients a desplaçar-se des del CAP de referència fins al Campus de Salut amb qualsevol d'aquestes modalitats, i es detallen els temps de viatge i l'estalvi d'emissions de diòxid de carboni, d'òxids de nitrogen i de partícules en suspensió, a més de l'estalvi econòmic. Mútua recorda que aquests gasos, a més de contribuir al canvi climàtic, provoquen problemes respiratoris i també poden generar malalties cardiovasculars.

Amb aquestes accions, l'entitat aposta per la sostenibilitat a la ciutat de Terrassa, que com a municipi amb més de 100.000 habitants té l'obligació de reduir les emissions de diòxid de nitrogen, ja que se sobrepassen els nivells de contaminació fixats per les directrius europees. 

"Primum non nocere"
Com a complement a aquestes accions, des de MútuaTerrassa s'està treballant perquè els seus professionals esdevinguin prescriptors de sostenibilitat, com ha ho són dels hàbits saludables. Amb la premissa Primum non nocere (Primer de tot, no ser nocius), que vol dir que per contribuir a la millora de la salut primer cal cuidar l'entorn, se'ls proporcionen eines perquè puguin traslladar als pacients la conveniència d'apostar per la sostenibilitat mitjançant sessions informatives sobre el Compromís Verd de l'entitat. 

En els pròxims mesos, el desplegament del programa abordarà noves línies d'actuació, la més important: la descarbonització de l'entitat.

Tot plegat se suma a les accions ja consolidades en matèria de sostenibilitat: l'ús de material tèxtil quirúrgic i sanitari reutilitzable, d'Axioma Solutions, una empresa de MútuaTerrassa que ja proveeix múltiples centres hospitalaris catalans, i que el passat mes de juny va rebre el XIII Premi Europeu de Prevenció de Residus.