1 de 10
turisme

Radiografia del turisme al Vallès Occidental: el de negocis, es consolida

El perfil de visitant: home de 43 anys i la despesa mitjana és de més de 585 euros

L'Holi omple l'Escardívol de colors | Marta Casas
per A.H., Terrassa, Catalunya | 10 d'agost de 2022 a les 14:20 |
El turisme enguany s'està recuperant, després de dos estius marcats per les restriccions de la Covid-19. Una millora que el 2021, amb la progressiva vacunació generalitzada de la població, ja es va notar lleument. Al Vallès Occidental les persones que visiten la comarca ho fan per feina -el 51%- i es consolida com a destí de turisme de negocis.

Les dades recollides en l'Enquesta de perfil i hàbits del turista a la Destinació Barcelona de l'any passat, que elabora l'Observatori del Turisme a Barcelona, han apuntat que el perfil del turista és un home de 43 anys, que viatja sol, per motius laborals i amb un estada mitjana de 4,4 dies i la despesa és de més de 585 euros, la meitat de la qual va destinada al transport i l'allotjament (el 86,1% es queda en hotels i pensions) i uns 195 a despeses.
Majoritàriament arriba de qualsevol punt de l'Estat -un 55%- i un 11% de Catalunya. Una quarta part dels desplaçaments catalans són veïns del mateix Vallès Occidental, seguit de Barcelona -15,7%-. Per darrere, amb un 7,8%, persones del Segrià i l'Alt Empordà i un 5,9% del Baix Empordà i el Segrià. Un 27% del turista ve d'Europa, sent França el país que lidera el rànquing -amb un 7%- per davant d'Alemanya -un 4%-. Mentre que de la resta del món, un 5%.

 
 
Si més de la meitat ho fa per temes laborals, el 30% per motius personals i la resta per oci. En aquest sentit, l'informe ha detallat que, entre altres coses, pràcticament la meitat, el 49,4%, arriba sol i un 16% amb companys de feina, un 13% en parella i també en família i només el 3,5% són grups organitzats.

Vehicle particular


Per desplaçar-se fins al Vallès Occidental aquests turistes ho fan, en gran mesura, amb el vehicle propi -47’7%-, l'altre gran mitjà de transport és l'avió -24’8%- i el tren tanca aquest podi -14’6%-. L'autobús i els cotxes de lloguer queden arraconats, amb un ús del 2% i 2,4%, respectivament. 

 

Participació