1 de 10
temps pel cap de setmana

Últims dies de calor màxima abans d'un canvi radical de temps diumenge

Les temperatures arribaran als 36º o 38º en moltes zones del país fins ben entrat el cap de setmana

El Servei Meteorològic també ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja també fins dissabte | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Victor Rodrigo, Barcelona, Catalunya | 11 d'agost de 2022 a les 16:33 |
Les altes temperatures i la calor sufocant que colpegen Catalunya aquesta setmana es mantindran a pràcticament tot el territori fins dissabte. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís de situació de perill per la calor, que s'estendrà pel país des de la zona est aquests dos dies fins a la zona central o a l'oest del territori de cara al cap de setmana. La temperatura màxima pot arribar pujar aquest divendres entre 3 i 5 ºC respecte a aquest dijous, sobretot a trams del litoral i prelitoral central i nord.
  Se superaran els 36 ºC, amb unes fortes ratxes de vent eixut que mantindran elevades les temperatures. A la depressió central, es podran superar de forma extensa els 38 ºC. Com es pot comprovar a l'avís del servei meteorològic, les comarques afectades aquest dijous són: Baix Empordà, Gironès, Selva, Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat. A partir de divendres, totes aquestes passen a un nivell 3 de perill per calor i s'amplia l'avís a altres comarques.

Pràcticament, tot el territori menys les comarques de Tarragona, algunes de les Terres de l'Ebre i del Pirineu, passen a una situació meteorològica de perill a partir de divendres. La situació es mantindrà fins dissabte, on les temperatures seguiran pujant i la situació de perill, de nivell 3, desapareixerà de les zones litorals i se situarà a la zona oest del país. 

Els ruixats i les tempestes tampoc marxen


Paral·lelament, el Servei Meteorològic també ha emès un avís de situació de perill per intensitat de pluja també fins dissabte, amb afectació local al Berguedà, Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Es podran superar els 20 mm de precipitació en mitja hora. Al Pirineu continuaran els ruixats i tempestes durant les properes tardes. Els xàfecs podran descarregar amb força sobretot aquest dijous a la tarda i dissabte a la tarda al sector oriental. Dissabte, també podria ploure de forma intensa a la Selva, segons les previsions del Meteocat.

 

Participació