1 de 10
el temps

La pluja s'estén a Catalunya: Rubí, en perill aquest divendres

Els ruixats intensos seran encara més importants que dijous i es mantindran, en menor mesura, de cara al dissabte

Tempesta mar endins a Barcelona | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per L.G., Barcelona, Catalunya | 16 de setembre de 2022 a les 13:51 |
Fa setmanes que la pluja és protagonista de manera intermitent a bona part de Catalunya, però ara s'ha acabat d'instal·lar al país. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), fins a 19 comarques es troben en perill per ruixats intensos aquest divendres i encara se'n mantindran nou, principalment al litoral i prelitoral central i sud, per dissabte al matí. Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Inuncat.

Així doncs, el matí de divendres plourà al litoral nord i central: al Baix Empordà, al Gironès, a la Selva, al Maresme, al Vallès Oriental, al Vallès Occidental, al Barcelonès, al Baix Llobregat, al Garraf i l'Alt Penedès. Serà a la tarda quan les precipitacions s'expandiran i incrementaran la seva intensitat i en totes aquestes comarques s'hi sumaran l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, Osona, el Ripollès, el Moianès, el Bages, l'Anoia i el Baix Penedès.

 
El dissabte, tot i que en menor mesura, es mantindran els ruixats. El perill se situarà al Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Alt Penedès, el Baix Penedès, l'Alt Camp, el Tarragonès i el Baix Camp. En tots aquests territoris mencionats de cara als pròxims tres dies es poden acumular 20 litres en 30 minuts i els ruixats sovint aniran acompanyats de tempesta i és possible que de calamarsa.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació