Oberta la convocatòria per sol·licitar ajuts al lloguer per a joves de fins a 36 anys

Es podran sol·licitar fins al pròxim 7 d'octubre

Els ajuts es poden sol·licitar fins al 7 d'octubre
Els ajuts es poden sol·licitar fins al 7 d'octubre | Localpres
Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat el 29 de setembre a les 11:48h
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert una nova línia de subvencions de concurrència competitiva per a joves de fins a 36 anys per al pagament del lloguer o cessió d’ús d’habitatges o habitacions.

Els ajuts, finançats pel Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), es podran sol·licitar fins al divendres 7 d’octubre a les 15 h a través de la web de la Generalitat o presencialment a les oficines de PROURSA, de dilluns a divendres de 9 a 14 h i, els dilluns, també de 16 a 18.30 h. Les persones que necessitin informació sobre la convocatòria poden adreçar un correu electrònic a [email protected].

Per optar a aquesta subvenció cal acreditar la residència legal a Catalunya amb el NIF o el NIE vigent; disposar d'una font regular d'ingressos que sigui igual o inferior a 2,97 vegades l'IRSC, és a dir, de 23.664,15 euros; ser titular del contracte de lloguer o cessió d'ús d'un habitatge o una habitació, que sigui el seu domicili habitual i permanent, i estar-hi empadronat; acreditar el pagament de la fiança, no pagar un lloguer superior a 950 euros - 450 euros en cas d'una habitació, o 1.100 euros en cas de famílies monoparentals, famílies nombroses o persones amb discapacitat - i pagar el lloguer mitjançant transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte, Bizum o rebut emès per la persona administradora de la finca.

L'ajut atorgat serà d'entre el 20% i el 40% de la quota del lloguer, entre 2.500 i 3.000 euros anuals depenent de l'esforç del lloguer.