En marxa les activitats del Tren de l'Ensenyament dels FGC

Una de les activitats que ofereix es fa al Centre d'Operacions de Rubí (COR)

Alumnes en una activitat del Tren de l'Ensenyament
Alumnes en una activitat del Tren de l'Ensenyament | FGC
Redacció
05 d'octubre del 2022
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat aquesta setmana les activitats del Tren de l'Ensenyament, un programa pedagògic adreçat als alumnes de tots els cicles educatius que té l'objectiu de treballar la importància de la utilització del transport públic i les normes de civisme i seguretat.

Entre les diverses activitats, hi ha visites guiades al Centre Operatiu de Rubí (COR), on es gestiona tot el trànsit ferroviari. A més, com a principal novetat del curs s'ha inclòs, per primera vegada, el Funicular de Gelida. Durant els sis últims cursos, més de 21.000 alumnes han participat en les activitats del Tren de l'Ensenyament.

Les cinc activitats que inclou aquest projecte són Coneixement del tren i de l'estació, en la qual es coneix el funcionament d'una estació d'FGC propera al centre escolar, la importància de la compra i validació dels títols de transport, les normes bàsiques de seguretat i interpretació dels elements d'informació i senyals a l'hora d'accedir a l'andana... aquesta activitat inclou un viatge amb tren seguint les normes de convivència i civisme. L'activitat Coneixement del transport públic: el tren i el funicular de Vallvidrera és similar, però enfocada al funicular, i inclou una visita a la sala de màquines d'aquest.

El COR de Rubí és l'escenari de l'activitat Operacions, seguretat i manteniment. El ferrocarril des de dins, en què els alumnes coneixen diferents tipus de manteniment i reparacions que es fan diàriament per tenir els trens sempre a punt i garantir un bon servei. Aquesta activitat s'adreça a alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. 

Finalment, hi ha les activitats Coneixement del tren i de la seva història, que consisteix en una visita guiada al Centre d'Interpretació del Ferrocarril de l'Estació de Martorell enllaç, a través de la qual es treballa la història i evolució del tren i la repercussió que ha tingut en la transformació de la societat, i la nova Coneixement del Funicular de Gelida.