Rubí proposa un cicle de cinema feminista amb motiu del 25N

Es projectaran tres pel·lícules els dies 4, 18 i 24 de novembre

El cicle de cinema s'emmarca en els actes del Dia Internacional contra les Violències Masclistes
El cicle de cinema s'emmarca en els actes del Dia Internacional contra les Violències Masclistes | Ajuntament de Rubí
Redacció
31 d'octubre del 2022
Rubí estrena enguany un Cicle de Cinema Feminista en el marc de les propostes de l'Ajuntament del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les dones. El cicle consistirà en tres sessions, a través de les quals es parlarà de violència masclista però també "d'empoderament, d'autodefensa i d'experiències de resistència feministes", ha explicat l'alcaldessa, Ana María Martínez

Per la seva banda, la regidora d'Igualtat, Yolanda Ferrer, ha manifestat que a través del cinema "podem abordar temes que difícilment podríem abordar d'una altra manera", ja que és "una eina de transmissió de valors i un generador d'imaginaris col·lectius", ha afegit.

Així, el cicle proposa reflexió i coneixement a partir del cinema per tal de fer més visibles les veus i les pràctiques feministes, així com promoure el pensament crític. Totes les projeccions inclouran un col·loqui posterior per aprofundir en el tema de cada sessió. Com l'any passat, s'inclourà un servei gratuït de cangur per a infants de 0 a 12 anys a totes les sessions, fent-ne demanda prèvia al correu [email protected].

Les projeccions són descentralitzades, és a dir que es faran en diferents espais de la ciutat, per tal d'acostar la reflexió feminista a tothom. Les projeccions són d'accés lliure fins a omplir l'aforament de la sala, però es pot reservar fent una inscripció a [email protected], i entre totes les persones inscrites se sortejarà una entrada per a la Filmoteca de Catalunya.

Les pel·lícules del Cicle Feminista
Sufragistas, de Sarah Gavron
Divendres, 4 de novembre | 18.30h | Biblioteca Mestre Martí Tauler

Una història sobre el naixement del moviment sufragista neix a Anglaterra en vigílies de la Primera Guerra Mundial i de com en la seva incansable lluita per aconseguir la igualtat, es van arriscar a perdre-ho tot: la feina, la casa, els fills i la vida.

Astel (curtmetratge)
Divendres, 18 de novembre | 18.30h | Rubí Forma
Sessió emmarcada en el Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya
Història d’un jove de 13 anys del Senegal i la cinta La petit vendeuse du soleil que ens parla de la Sili, una nena de 12 anys amb una discapacitat física que l’obliga a moure’s en crosses pels carrers de Dakar.

Tódalas mulleres que coñezo, de Xiana do Teixeiro
Dijous, 24 de novembre | 18h | Sala 1413 del Centre Cívic La Cruïlla

Un film en tres actes amb tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Un film que evidencia la violència estructural contra les dones i el mite al voltant de la igualtat de gènere.