1 de 10
educació especial

La comunitat educativa del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol, al límit

L'equip docent i l'AMPA denuncien estar desbordats amb un centre insuficient per la quantitat d'alumnes a atendre

El Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol | Localpres
per RubiTV.cat, Rubí, Catalunya | 3 de novembre de 2022 a les 11:35 |
L'ampliació del Centre d'Educació Especial de Ca n'Oriol està sobre la taula des del mes de maig de 2018, quan l'Ajuntament de Rubí va anunciar que la duria a terme amb recursos propis, davant la "manca de resposta" del Departament d'Educació, que apostava pel model d'escola inclusiva. En aquell moment es va anunciar un pressupost de 400.000 euros per dur a terme aquesta ampliació, les obres de la qual havien de començar al mes de novembre.

No obstant això, des d'aleshores hi ha hagut fins a tres intents de licitació, dues de les quals que van quedar desertes i una altra que va acabar amb la resolució del contracte per part de l'empresa Iberland, Inmuebles y Reformas, el setembre de l'any 2021 i que havia de donar el tret de sortida de les obres a l'abril del 2022. Malgrat tot, arran de l'encariment de les matèries primeres, el projecte d'ampliació del CEE ha quedat aturat en sec.


Per aquest motiu, en una roda de premsa conjunta, la comunitat educativa denuncia que es troben al límit i que ja no poden esperar més. En aquesta línia, la directora en funcions del centre educatiu, Mireia Martínez, ha lamentat la seva incapacitat malgrat tots els esforços de poder oferir una educació de qualitat a les necessitats de l'alumnat quan es troben amb prop d'un centenar d'estudiants amb diferents discapacitats per un centre dissenyat originalment per a una trentena. 

En la mateixa línia, també critiquen la manca d'instal·lacions adaptades davant de persones amb mobilitat reduïda -com ara lavabos, aules polivalents o ascensors- i insten a augmentar la "infradotada" partida inicial de 400.000 euros per poder construir un centre escolar amb garanties que pugui oferir uns espais adequats per al conjunt de l'alumnat. I és que la falta d'espai ja ha obligat que l'Institut-Escola Teresa Altet cedís tres aules perquè un grapat d'estudiants del CEE poguessin fer classe.


Des de l'AMPA també han lamentat el tracte de menysteniment per part del govern local davant la seva negativa de reunir-se per abordar la recerca de possibles solucions d'urgència i poder fer front plegats a una "necessitat vital".

 

Participació