L'alerta per forts vents posa el Vallès Occidental en risc molt alt d'incendi

Acció Climàtica adverteix que les ratxes ressecaran l'ambient i provocaran una baixada de la humitat a bona part del país

Veïns de Sant Fruitós intentant apagar les flames en un camp, en un incendi aquest estiu
Veïns de Sant Fruitós intentant apagar les flames en un camp, en un incendi aquest estiu | Èric Artigas
L.G.
04 de novembre del 2022
Actualitzat a les 12:19h
El departament d’Acció Climàtica del Govern ha alertat que entre aquest divendres i fins dissabte la predicció meteorològica indica un reforçament del vent de component nord i oest, que implicarà vents de ponent i mestral a la meitat sud i tramuntana a l’Empordà. Aquesta situació suposarà en aquestes àrees un perill d’incendi entre alt i molt alt, tal com indica un informe de la conselleria.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), es podran superar els 70 km/h, i localment els 90 km/h, especialment a la tarda d'aquest divendres, quan arribarà al seu punt àlgid. L’episodi durarà fins aquest dissabte al matí, quan tindrà tendència a afluixar fins a quedar restringit al Pirineu i terç sud.

La ventada ressecarà l’ambient i provocarà una baixada de la humitat relativa en general. Les comarques amb major afectació de risc d’incendi són el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Garraf, l'Anoia, l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Alt Empordà, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta.

Pel que fa a aquelles amb risc d’afectació parcial, el departament d'Interior ha comunicat que hi ha el Bages, el Baix Empordà, les Garrigues, el Moianès, la Segarra, el Segrià, el Tarragonès, l’Urgell i el Maresme.