El XX curs de Cooperació de Rubí Solidari oferirà alternatives a l'emergència climàtica

Cinc conferències i una taula rodona abordaran la qüestió des de diverses perspectives

Redacció
21 de novembre del 2022
Alternatives i accions per combatre l'emergència climàtica, tema central del curs
Alternatives i accions per combatre l'emergència climàtica, tema central del curs | X. B.
Emergència climàtica: accions i alternatives és el títol del XX Curs de Cooperació i Solidaritat Internacional Sebastià Colomer Torrella, que organitza anualment l'entitat Rubí Solidari, i que serà el pròxim cap de setmana del 25, 26 i 27 de novembre a l'auditori del Rubí Forma.

La conferència inaugural, el divendres 25 de novembre a les 19h, anirà a càrrec del professor de Ciència Política de la UAB Carlos Taibo, especialitzat en qüestions de transicions a l'Europa contemporània i geopolítica.

El curs arrencarà dissabte a les 10.30h amb l'investigador Miguel Pajares, que parlarà sobre Els compromisos dels governs i les corporacions en la lluita contra el canvi climàtic, i tot seguit Maria Albà (12.30h), d'Ecologistes en Acció, que oferirà la xerrada El decreixement com a alternativa: què és i com ho hem de comunicar.

A la tarda (16.30h), Dina Garzón, coordinadora de la Xarxa Ecofeminista, explicarà La perspectiva feminista i finalment, Pere Ortega, del Centre Delàs d'Estudis per la Pau parlarà sobre Els exèrcits en el context de crisi climàtica (18h).

Diumenge, tancaran el curs Isidre Cantanyer(Extinció Rebel·lió), Maria Serra (Global Youth Leadership Council) i Miquel Vallmitjana (Ecologistes en Acció) ambla taula rodona La societat davant de l'emergència climàtica.

Aquest curs és la continuïtat de l'edició passada, al voltant de les conseqüències socials del canvi climàtic. Per inscriure-s'hi, cal enviar un correu a info@rubisolidari.org amb el nom, cognoms i telèfon de l'interessat.