Totes les novetats de l'enllumenat de Nadal d'aquesta campanya a Rubí

Els llums de Nadal i el nou espectacle "Colors de Nadal" tindran un cost total de 274.102,51 euros

Nous elements decoratius a l'enllumenat de Nadal de Rubí
Nous elements decoratius a l'enllumenat de Nadal de Rubí | Marta Casas
15 de novembre del 2022
Actualitzat el 22 de novembre a les 12:33h
Rubí ja fa olor de Nadal. En les últimes setmanes els operaris de la companyia Sociedad Española de Construcciones Eléctricas (SECE) han estat treballant per decorar els carrers amb l'enllumenat típic d'aquestes dates, que enguany presenten novetats importants: no hi haurà el túnel de llum que ha ocupat un tram del carrer Maximí Fornés els últims anys - exceptuant el 2020, per la pandèmia - i els dissenys dels ornaments penjants presenten elements renovats.

El cost de l'enllumenat de Nadal d'enguany s'enfila fins als 274.102,51 euros, lluny dels 350.000 de l'any passat que convertien Rubí en la ciutat amb més despesa per habitant en llums de Nadal de tot l'Estat espanyol.

La decoració de Nadal d'aquest any, dividida en tres contractes - dos ja formalitzats amb SECE i un tercer que va sortir a licitació el passat divendres - consistirà en un arbre cònic de guirnalda verda amb estructura d'alumini, que es col·locarà a la plaça de l'Ajuntament; dos arcs d'entrada transitable 3D amb dos photocalls en 2D a cadascun, que seran al carrer Maximí Fornés i a la plaça Onze de Setembre; una bola gegant transitable a la plaça de la Nova Estació i 20 conjunts de figures de Nadal, una estrella i un hexàgon, que es col·locaran repartits pel centre urbà i les urbanitzacions.
 

Un arc transitable a la plaça Onze de setembre Foto: Marta Casas

 

Una bola de Nadal gegant transitable Foto: Marta Casas


El segon contracte adjudicat a SECE inclou les garnaldes i llums que durant aquests dies s'estan penjant als carrers principals - l'Avinguda Barcelona, el passeig Francesc Macià, el carrer del Doctor Robert, els carrers de Maximí Fornés i Pere Esmendia, Sant Cugat, Cal Gerrer, Bartrina, Monturiol i Magí Ramentol - i altres espais com les urbanitzacions o la plaça de la Nova Estació.
 

Cortines de leds al carrer Maximí Fornés Foto: Marta Casas

 
Aquests nous elements inclouen cortines led en forma de banderoles, que s'han instal·lat pel centre formant un zig-zag; garnaldes artificals amb una estrella central, que s'han col·locat per la zona del carrer Monturiol i el Mercat, principalment; estels als fanals, a la plaça de la Nova Estació i al Pinar, entre d'altres; una estrella 3D que es col·locarà a la façana del mercat, panells multicolor amb la llegenda Bones Festes, que s'han col·locat sobretot als accessos a les urbanitzacions, i tires led als arbres, a diverses ubicacions però sobretot al centre.
 

Un rètol lluminós desitja bones festes als veïns del Pinar Foto: Marta Casas


Finalment, l'Ajuntament de Rubí ha tret a licitació un tercer contracte, per un valor estimat de 91.668,39 euros, per a l'espectacle Colors de Nadal, com va avançar divendres Ràdio Rubí, a càrrec de l'empresa productora Tal Kual, autora de la idea original d'aquesta producció artística, i que també és l'encarregada de produir la Fàbrica de caramels. De fet, el nou espectacle "permetrà construir un relat al voltant del videomapping de la Fàbrica de caramels", com diu el plec de condicions administratives.

Segons aquest mateix plec, el projecte busca "transmetre la tradició de les festes nadalenques en col·laboració amb agents i entitats artístiques locals", i també esdevindrà un "impulsor de la marca de ciutat que, per la seva singularitat, té un efecte de promoció sectorial, imuls a l'economia local, foment de la innovació, posicionament de la marca Rubí i millora reputacional, i impacte sociològic positiu".

L'espectacle tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament a partir del dia 26 de novembre i fins al 30 de desembre de 2022, amb un passi diari a les 19h que combinarà Colors de Nadal i la Fàbrica de caramels. Alguns dels dies, a les 18h, l'espectacle anirà precedit de tallers de manualitats a la mateixa plaça.
 

Una garlanda amb estrella al carrer Monturiol Foto: Marta Casas
 

L'Ajuntament de Rubí ha anunciat que l'enllumenat de Nadal s'encendrà només 3 hores al dia els dies laborables (de 19h a 22h) i cinc hores els dies festius (de 19h a 00h). Aquesta és una mesura similar a les que han pres les grans ciutats vallesanes: Terrassa apagarà els llums mitja hora abans, i Sabadell, una hora; mentre que Sant Cugat ha reduït tant els dies com les hores d'encesa.