1 de 10
sequera

Es declara l'alerta per sequera a l'àmbit del Ter-Llobregat, que inclou el Vallès Occidental

Les restriccions limitaran l'ús agrícola i industrial, com també en parcs i jardins o espais lúdics com piscines o fonts, però no afectaran l'aigua de boca

El riu Ter a les Masies de Roda, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 21 de novembre de 2022 a les 11:19 |
Aquest article es va publicar originalment el 21 de novembre de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern declararà aquest mateix dimarts l'alerta per sequera a l'àmbit del Ter-Llobregat, la conca principal del país, que abasteix uns cinc milions de persones, entre les quals els habitants del Vallès Occidental. Tal com ha explicat la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua firmarà la resolució per aquesta alerta davant una situació "preocupant" pel que fa a les reserves, que a tot Catalunya es troben en un 33%.

En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Jordà ha assegurat que l'aigua de boca està garantida, però que hi haurà restriccions tant en l'ús agrícola industrial com en parcs, jardins o espais lúdics com piscines. L'alerta per sequera ja afectarà un total de 26 comarques, 550 municipis i 6,7 milions de persones.

 
En nivell d'alerta, l'aigua està limitada en un 25% per usos agrícoles, un 10% per ramaders i un 15% per industrials. Pel que fa a usos recreatius, com són piscines, fonts ornamentals o camps de golf, es redueix l'ús d'aigua en un 30%. En definitiva, es limita l'ús d'aigua a un màxim de 250 litres per habitant i dia, molt per sota del consum mitjà a Catalunya.


Jordà ha apuntat que es preveu que aquest hivern plogui més del que és habitual, però ha advertit que, encara que acabés passant, les eventuals precipitacions no "salvarien de la sequera". Per això, la consellera ha apel·lat a la responsabilitat dels ciutadans, que aquest estiu han augmentat 11 litres d'aigua el consum diari. De mitjana, cada persona utilitza 130 litres d'aigua al dia a Catalunya.

Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació