1 de 10
UNIVERSITATS

Ocupació nocturna de dos deganats de la UAB per reclamar l'avaluació única

Una demanda aprovada el passat mes de juny al Consell de Govern i que les facultats tenen tot el curs per analitzar-ho

Les pancartes a les instal·lacions universitàries | ACN / Albert Segura
per NacióSabadell, Sabadell | 14 de desembre de 2022 a les 16:57 |
Una vuitantena de persones, de l'Assemblea d'Alumnes i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), han passat la nit d'aquest dimarts a les gestions acadèmiques i les oficines del deganat de les facultats de Ciències i Biociències i d'Educació del campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per reclamar l'avaluació única, una mesura aprovada pel Consell de Govern el passat mes de juny.

Una protesta que ja va arrencar aquest dimarts al matí, quan van accedir a les instal·lacions. "De moment no tenim la seguretat que es pugui implementar", ha afirmat la portaveu del SEPC, Marta Daviu. Ella mateixa ha recordat que el novembre de 2021 es va organitzar una consulta, amb rècord de vots, que va ser la llavor perquè la universitat hi acabés donant llum verda.


"Sabíem que quedaria en paper mullat, però, fins que els deganats no ho impulsessin a cada facultat", ha assenyalat Daviu. De fet, cada centre ha de treballar amb cada estudi i en cada assignatura la manera com es pot aplicar el criteri, ja sigui a través d'un examen únic sense assistència, examen amb treball, treball final o alguna fórmula similar. Per això, han exigit als deganats que "siguin valents". De fet, la majoria de les facultats, han indicat, no han avançat en aquest aspecte, tret de la de Filosofia i Lletres, que ha començat a abordar el tema a la junta de facultat.

Fonts de la UAB han detallat a l'ACN que cada facultat té de marge tot aquest curs per analitzar les assignatures, quines d'elles poden acollir-se a l'avaluació única i de quina manera, donat que n'hi ha que per la seva naturalesa pràctica requereixen una avaluació continuada. En aquest sentit, els centres tenen fins el mes de maig per presentar els resultats d'aquest treball per poder-se implementar de cara al curs vinent.

 

Participació