Les 10 notícies més llegides a Rubí el 2022

Repassem els fets que han despertat més interès entre els lectors de RubiTV.cat aquest 2022 que avui acomiadem

La Festa Major de Rubí ha estat un dels esdeveniments més esperats d'enguany
La Festa Major de Rubí ha estat un dels esdeveniments més esperats d'enguany | Marta Casas
31 de desembre del 2022
Actualitzat el 11 de gener del 2023 a les 14:24h
Com cada any, l'últim dia abans d'acabar-lo i celebrar-ho com toca, des de RubiTV.cat oferim un repàs a aquelles notícies que han tingut més impacte en la ciutadania al llarg del 2022.

Un any que, a escala global, ha estat marcat per la fi de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, la guerra a Ucraïna, la inflació o el canvi climàtic, però que en l'àmbit local també ha tingut diversos moments de tensió informativa.

Quines són les 10 notícies més llegides de l'any?

1. La Grossa de Nadal cau a Rubí
Un veí de Rubí va resultar afortunat a la rifa de Nadal d'enguany, ja que va comprar un dècim del número 05490, la Grossa de Nadal. L'últim premi de la Grossa que es recorda a la ciutat va ser l'any 2012, quan l'administració número 4 va vendre una sèrie sencera del tercer premi, repartint 500.000 euros. La persona afortunada sí que podrà cobrar el premi, no com un empresari que va veure com cantaven el seu número al sorteig de l'any passat i es va quedar sense.

El dècim d'enguany ha suposat la tornada dels premis del tradicional sorteig de Nadal al Vallès Occidental, després de quatre anys en què la sort passava de llarg.

2. Detingut el conductor que va atropellar mortalment una noia a Rubí
Sens dubte, una de les notícies de més impacte de l'any, pel fet i pel rebombori que va generar. La nit del 2 d'abril, una noia de Vilafranca, Arantxa Pinto, va perdre la vida després de sortir del macroconcert Los40 Primavera Pop en ésser atropellada en un voral de la C-1413 per una persona que es va donar a la fuga. L'home va ser detingut pocs dies després, el 5 d'abril.

El tràgic succés va portar polseguera: l'oposició en bloc va demanar explicacions al govern municipal sobre el dispositiu de seguretat del concert, però el grup més gran del ple, ERC, va considerar que la informació proporcionada no era suficient i va forçar la convocatòria d'un ple extraordinari, que el govern va convocar per al mateix dia del ple ordinari del mes d'abril a les 23h - un fet que no va estar exempt de polèmica.

Aquest ple no va servir per resoldre massa dubtes, però els grups municipals van acordar treballar conjuntament mesures per millorar la seguretat per a pròxims esdeveniments; de fet, el control d'aparcament a la carretera C-1413 va augmentar per a la Festa Major de Rubí.

3. Especial Festa Major de Rubí
Si hi ha res que la ciutadania de Rubí esperava amb candeletes després de dos anys marcats per la pandèmia, era la Festa Major de Rubí. RubiTV.cat va ser una guia útil per a la ciutadania, que va consultar cada dia l'agenda d'activitats i els resums que es van oferir, en l'especial d'aquest mitjà per a l'esdeveniment més important de l'any a la ciutat. 

El Holi omple l'Escardívol de colors Foto: Marta Casas


4. 31 afectats per una intoxicació alimentària a Rubí
Un episodi que va cridar molt l'atenció dels lectors de RubiTV.cat va ser el mal tràngol que van passar els assistents a una festa privada d'una sala de festes de Rubí, que van resultar intoxicats durant la celebració. Segons va explicar el propietari de la sala, ells mateixos havien portat el menjar a la sala, i hi devia haver algun aliment en mal estat. Per sort, cap dels intoxicats va resultar ferit de gravetat i tot va quedar en un ensurt.

5. Detingut el conductor que va fugir després d'atropellar mortalment un grup de ciclistes a Castellbisbal
Malauradament, Rubí ha viscut, al mes de setembre, un segon episodi d'atropellament mortal, en aquest cas fora dels límits del municipi, però amb dues víctimes de Rubí. José María de la Torre i Miguel Moya, membres del Club Ciclista de Rubí, van ser els que es van endur la pitjor part d'un atropellament múltiple per part d'un conductor que va ser detingut hores després del tràgic succés. 
 

Milers de ciclistes omplen l'avinguda de l'Estatut de Rubí Foto: Marta Casas


La notícia va commocionar la ciutat i el país sencer, i especialment el col·lectiu de ciclistes. És per això que, amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme, Rubí va acollir una multitudinària pedalada, de més de 4.000 participants, d'homenatge a les dues víctimes i de reivindicació de més seguretat a les carreteres. 

6. Mor una veïna de Rubí en un accident de trànsit al Papiol
Un altre succés tràgic que tot i passar fora de la ciutat, però que va implicar la mort d'una veïna de Rubí. En aquest cas, a més, també amb polèmica perquè el conductor no disposava del carnet corresponent al tipus de vehicle, ni havia passat la ITV ni tenia assegurança

7. Mor un treballador en caure d'una nau industrial a Rubí
La sinistralitat laboral ha estat un dels temes de preocupació dels sindicats arreu del país, ja que les xifres d'accidents, també els mortals, han augmentat respecte al 2021. Malauradament, un treballador de Rubí ha format part d'aquesta estadística negativa quan es va precipitar al buit mentre col·locava una línia de vida.

8. Un ferit per arma blanca en una baralla al carrer Aribau de Rubí
La tornada a la normalitat postpandèmia també ha comportat un increment, fins a situar-se a nivells superiors d'abans de les restriccions sanitàries, de determinats tipus de fets delictius. Els que han implicat lesions per arma blanca no han estat, ni de bon tros, majoritaris, però sí que han cridat més l'atenció que altres, que potser no s'han mediatitzat tant. 
 

Ambulàncies atenen la persona ferida al carrer Aribau Foto: Marta Casas


Aquest succés, a més, es va produir en una setmana especialment conflictiva, quan diverses baralles a la ciutat van acabar amb persones ferides per arma blanca.

9. Crema un vehicle de la neteja al centre de Rubí
Els veïns del carrer Lumière de Rubí es van endur un bon ensurt al mes de maig quan, de sobte, un vehicle municipal de neteja es va incendiar mentre treballava a la zona. Les flames van afectar un plàstic que cobria una bastida de la façana de l'edifici, causant que a més del fum espès i negre, s'escampés un fort olor de plàstic cremat. Per sort, ningú va resultar ferit i la incidència es va poder resoldre en pocs minuts. 

10. Desmantellen una macroplantació de marihuana al centre de Rubí
De nou, Rubí torna a ser protagonista d'un fet que ha ocupat titulars arreu del país durant aquest any 2022: les plantacions de marihuana. De fet, encara avui està oberta una investigació dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un grup criminal especialitzat en ocupacions, robatoris violents i narcotràfic, que s'ha dut a terme a la ciutat en els últims dies. 

El desmantellament d'aquesta macroplantació va ser, de fet, la primera de l'any 2022. Al febrer, un jutge enviava a presó quatre persones com a responsables d'una altra plantació en una nau industrial, una altra va quedar detinguda al setembre després d'una operació que va permetre desmantellar tres plantacions més a la ciutat, i a l'octubre es van fer diverses entrades al barri del Pinar que va permetre desmantellar una gran organització dedicada al tràfic de drogues.

Al mes d'agost, Rubí era la tercera ciutat del Vallès Occidental amb més electricitat defraudada per cultius de marihuana, segons les dades proporcionades per Endesa.
 

La nau amb les plantes de marihuana Foto: Mossos d'Esquadra