1 de 10
transport públic

Totes les bonificacions per al transport públic del 2023

El bus de Rubí mantindrà el 50% del descompte fins al juny del 2023

Un bus urbà de Rubí | Localpres
per Marta Casas, Rubí | 9 de gener de 2023 a les 16:53 |
El 2023 ha començat amb el manteniment de les bonificacions al transport públic amb què va acabar l'any 2022, exceptuant la T-Casual. Una mesura que han pres diverses administracions - estatal, nacional i local - per fomentar l'ús del transport públic davant del context d'emergència climàtica i crisi econòmica.

Així, l'Ajuntament de Rubí anunciava el dia 30 de desembre que els títols multiviatge (la T-10 i la T-Estudiant) continuarien amb un descompte del 50% fins al mes de juny de 2023. Tal com va explicar l'alcaldessa, Ana María Martínez, aquest descompte ha comportat un increment d'usuaris del bus urbà, a més de l'impacte mediambiental positiu. Així, el bitllet senzill continuarà costant 1,45 euros, mentre que la T-10 valdrà 4,5 euros i la T-Estudiant, 14,5.


Aquesta decisió també ha estat presa per les administracions consorciades a l'Autoritat del Transport Metropolità excepte per al títol de la T-Casual, l'antiga T-10, que tornarà a costar 11,35 euros. Així, es mantenen les bonificacions - confinançades per l'ATM i l'Estat espanyol - que es van començar a aplicar al setembre de 2022.

Finalment, Renfe mantindrà la gratuïtat dels bitllets per als usuaris de Rodalies i Mitja Distància, després d'aplicar alguns canvis per evitar els fraus que es van detectar durant el primer període, entre setembre i desembre de 2022. Aquest dilluns, 9 de gener, la companyia ha començat a retornar les fiances dels usuaris dels abonaments gratuïts de l'any passat.

 

 

Participació