Nova modificació del PGO per intercanviar qualificacions del sòl a diversos espais

La qualificació actual no permet fer projectes de millora, reforma, rehabilitació o ampliació a la pista Francesc Calvo o la piscina de Can Rosés

La piscina d'estiu de Can Rosés
La piscina d'estiu de Can Rosés | CNR
Redacció
20 de gener del 2023
Actualitzat el 24 de juliol a les 15:17h
L'Ajuntament de Rubí ha obert una nova consulta pública prèvia a la modificació puntual del Pla General d'Ordenació a diversos àmbits: els Sistemes d'Espais Lliures situats a la rambleta Joan Miró, a l'àrea esportiva de Can Rosés, als equipaments situats al carrer Mallorca (Pla Parcial del Sector H - Els Nius) i el torrent de Can Tiraires (Pla Parcial Sector P - Can Sant Joan).

L'objectiu de la modificació és intercanviar les qualificacions per poder donar cobertura urbanística a posteriors actuacions, com ara intervencions en les edificacions de les instal·lacions esportives de la pista Francesc Calvo o a les piscines de Can Rosés. Les dues instal·lacions es troben en sòls amb qualificació de Sistema d'Espais Lliures, cosa que fa que no s'hi puguin fer projectes de millora, reforma, rehabilitació o ampliació. Pel que fa a la zona del carrer Mallorca i la zona el torrent de Can Tiraires, qualificats com a sistema d'equipaments, són sòls sense urbanitzar ni edificar, i situats al costat d'Espais Lliures de grans dimensions, l'entorn de Can Tiraires i el parc de Ca n'Oriol.

La superfície dels dos grups de sòls és gairebé equivalent, però implicaria un lleuger increment del sòl destinat a espais lliures. Amb això es vol ubicar els sistemes en un lloc més adient per a una millor ordenació del territori, ja que els sistemes d'equipaments quedaran integrats al teixit urbà i els d'espais lliures permetran ampliar els grans parcs situats a la zona est de la ciutat.

La ciutadania pot fer les seves aportacions a través de la plataforma Participa Rubífins al pròxim 8 de febrer.