Agbar instal·la un sistema d’aprofitament solar al seu centre d’operacions a Rubí

Substituïrà un 45% de l'energia de la xarxa per energia renovable i autoconsumida

Els panells solars al centre d'operacions d'Agbar a Rubí
Els panells solars al centre d'operacions d'Agbar a Rubí | Localpres
Redacció
25 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:02h
Agbar ha instal·lat un sistema d'aprofitament solar fotovoltaic per abastir amb energia renovable al seu centre de treball de Rubí, gràcies a una col·laboració amb el servei municipal Rubí Brilla.

L'operadora del servei d'aigua ha instal·lat 79 panells solars a la coberta del centre d'operacions de l'avinguda Can Sucarrats, que podrà produir uns 55.443 kWh/any que evitarà l'emissió de 14,4 tones de CO2. Un 45% de l'energia elèctrica procedent de la xarxa se substituïrà per energia renovable generada in situ i autoconsumida.

La instal·lació ha entrat en funcionament aquest mes de gener, i la companyia ja estudia la implantació d'aquest tipus de font d'energia renovable en altres infraestructures que gestiona al Vallès Occidental. L'actuació respon al compromís amb la descarbonització de les activitats de l'empresa.

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha dit que "la transició energètica és un camí per on la ciutat de Rubí avança de manera decidida", i ha valorat l'estratègia de Rubí Brilla, "impulsant la revolució solar a la ciutat", com la més efectiva gràcies al compromís de tots els agents de la ciutat - administració, veïns i veïnes, comerços i indústries.