1 de 10
memòria històrica

Rubí commemorarà el Dia Internacional de les Víctimes de l'Holocaust

L'Ajuntament organitza el passi del documental "El comboi dels 927"

L'alliberament de Mauthausen | Amical Mauthausen
per RubiTV.cat, Rubí | 25 de gener de 2023 a les 18:22 |
L'Ajuntament de Rubí se sumarà als actes organitzats per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust amb la projecció del documental El comboi dels 927, aquest divendres 27 de gener, a l'auditori del Museu Municipal Castell (18.30h).

Aquest acte s'emmarca en el conveni de col·laboració de la corporació amb l'Amical Mauthausen i altres camps i víctimes del nazisme.


El documental recorda la història de l'extemini de 409 espanyols al camp de concentració nazi, que fugien de la Guerra Civil. El 27 d'agost de 1940 van sortir d'Anguelma, a França, pensant que anaven a la zona no ocupada. Aviat es van adonar que, en realitat, els portaven cap a Mauthausen. Quan hi van arribar es va produir una dramàtica separació: els soldats alemanys van obligar a baixar els homes majors de 13 anys. 470 persones van quedar recloses al camp, i 409 van morir.

L'Ajuntament també col·laborarà en l'activitat organitzada per CCOO del Vallès i la Catalunya Central del pròxim 9 de febrer, que també es farà al MMUC (18.30h): la conferència L'atemptat d'Atocha, a càrrec d'Alejandro Ruiz-Huerta, últim supervivent de l'atac al despatx d'advocats on treballava el 24 de gener de 1977.

 

Participació