Rubí tindrà una nova instal·lació d'horts municipals a Can Sant Joan

Es preveu que el projecte, amb una inversió de 438.000 euros, s'aprovi al març

Rubí comptarà amb una cinquantena més de parcel·les d'horts municipals
Rubí comptarà amb una cinquantena més de parcel·les d'horts municipals | Lali Puig
07 de febrer del 2023
L'Ajuntament de Rubí habilitarà una nova zona d'horts urbans municipals a Can Sant Joan, per tal d'ampliar l'oferta de parcel·les actuals, situats a Cova Solera, i seguint la mateixa filosofia dels ja existents. Aquest nou equipament disposarà de 49 parcel·les per a l'autoconsum, i se sumaran així a les 65 que ja funcionen des de l'any 2016.

El projecte previst per a la nova instal·lació, que s'aprovarà al ple del mes de març, consistirà en la rehabilitació de l'edifici auxiliar existent i modificar l'espai no edificat, amb la qual cosa també ajudarà a la preservació d'un element patrimonial, la Masia de Can Sant Joan, que és municipal.

L'espai exterior comptarà amb 49 parcel·les: 4 de 40 metres quadrats i la resta de 32, i un gran espai on hi ha arbres fruiters i vinya, i també tindrà una oficina, dos lavabos, un espai per a la neteja, una sala amb taquilles i un magatzem per a les eines d'utilització comunitària. Una gran part de l'equipament es destinarà al servei de Medi Natural, amb una oficina, un magatzem i dos vestidors. Es preveu una inversió total de 430.000 euros.