1 de 10
Patinets elèctrics

Quin municipis del Vallès permeten pujar el patinet elèctric al transport públic?

Són tretze municipis que permeten l'accés als autobusos de la seva titularitat, entre els quals estan Terrassa i Sabadell

Mig any sense aquest VMP al transport públic | Gala Espín
per RubiTV.cat, Terrassa | 12 de febrer de 2023 a les 16:32 |
Des de l'1 de febrer i durant sis mesos no es permet l'entrada dels patinets elèctrics ni cap vehicle de mobilitat personal (VMP) dins del transport públic, tal com va decretar l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Ara bé, 13 municipis pertanyents a l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) han decidit no prohibir temporalment l'accés dels patinets elèctrics als autobusos de la seva titularitat. 

Del Vallès Occidental, els únics municipis que no prohibiran el seu ús són Terrassa i Sabadell. Ja fora de la comarca, tampoc aplicaran la normativa general Mataró, Manresa, Martorell, Abrera, Pallejà, Lloret de Mar, Olot, Sant Sadurní d’Anoia, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Cunit.


En canvi, hi ha d'altres localitats del Vallès Occidental que han optat per no permetre l'ingrés a la seva xarxa: Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat del Vallès. Així mateix, i més enllà de les fronteres vallesanes, hi ha Sitges i Reus. 

En ser titulars del seu servei de transport urbà, tots aquests ajuntaments han decidit no seguir la prohibició de sis mesos aprovada pel Consell de l'ATM arran de l’incendi d’un patinet en tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el passat 17 de novembre. Cal recordar que l'incompliment d'aquesta mesura és de 200 euros


 

 

Participació