1 de 10
Educació

Educació començarà a instal·lar aire condicionat a les escoles amb pics de calor més intensos

El conseller Cambray admet que els centres educatius no estan adaptats a la realitat climàtica i promet un pla de comfort tèrmic pròximament

Imatge d'arxiu d'una aula | Adrià Costa
per David Cobo, Barcelona | 17 de febrer de 2023 a les 09:48 |
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat que el departament preveu instal·lar aire condicionat a alguns centres educatius el curs vinent. És una de les mesures per corregir l'actual manca d'adequació de les escoles i instituts del país als pics de temperatura de l'estiu i l'hivern, que el conseller ha reconegut en roda de premsa. En aquest sentit, des d'Educació concreten que és la primera vegada que la conselleria inicia una política d'instal·lació d'aquests aparells, i que aquesta novetat s'emmarca dins del pla de condicionament tèrmic que la Generalitat presentarà pròximament.

L'implantació de l'aire condicionat, però, serà progressiva i els primers edificis en què es trobaran aquests sistemes de refrigeració seran els d'escoles de Catalunya que concentrin els episodis de calor més accentuats. La intenció del Govern és que aquesta mesura permeti que el curs 2023-2024 ja hi hagi centres amb la nova climatització.La mesura arriba poques hores després que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclamés per carta al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que el Govern prioritzés la climatització dels centres educatius. En aquest sentit, reclamava que s'utilitzessin fons europeus per cobrir part dels costos de l'adequació tèrmica. Al seu torn, des d'ERC han reclamat a l'Ajuntament de Barcelona que acceleri la instal·lació de plaques solars a les escoles. 


A l'inici de curs es van veure diverses escenes d'escoles que havien de fer classe amb ventiladors, i el Govern va haver de repartir-ne per tot el país. Amb aquest pla de xoc que preveu ara Educació, doncs, es començarien a buscar solucions més estables als centres educatius.

 

Participació